Mücver Tanımı İçin Malzemeler
3 adet orta uzunluk kabak
1 adet büyük uzunluk soğan
2 adet havuç
1 büyük patates
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
5 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 silme çay kaşığı karabiber
Kızartmak için
2 su bardağı sıvı yağ
Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yıkayıp soyduğunuz kabakları, patates, havuç ve soğanı rendeleyin.
Rendelediğiniz kabın içine yumurtaları kırın.
Baharatları tuzu karbonat ve unu ekleyin düzgünce karıştırın.
Karıştırdığınız mücver gereçlerini tavaya koyup kızdırdığınız sıvı yağ içine kaşık yardımıyla bırakıp kızartın.
Kızaran mücverleri servis tabağına alın, yoğurt ile servis edebilirsiniz .
Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet orta uzunluk kabak
1 adet büyük uzunluk soğan
2 adet havuç
1 büyük patates
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
5 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 silme çay kaşığı karabiber
Kızartmak için
2 su bardağı sıvı yağ
Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yıkayıp soyduğunuz kabakları, patates, havuç ve soğanı rendeleyin.
Rendelediğiniz kabın içine yumurtaları kırın.
Baharatları tuzu karbonat ve unu ekleyin düzgünce karıştırın.
Karıştırdığınız mücver gereçlerini tavaya koyup kızdırdığınız sıvı yağ içine kaşık yardımıyla bırakıp kızartın.
Kızaran mücverleri servis tabağına alın, yoğurt ile servis edebilirsiniz .
Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı