Muffin Kalıbında Meyve Muhallebili (Kurabiye) Tanımı İçin Gereçler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet küçük yumurta
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
Muhallebisi için
1 kutu tek içimlik meyve suyu ( 200ml)
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Tatlı sevenler bir yemek kaşığı şeker
Ek edebilir ben şeftali meyve suyu (Kullandım siz sevdiğiniz meyve suyunu kullanabilirsiniz)
Muffin Kalıbında Meyve Muhallebili (Kurabiye) Tanımı Yapılışı
Un hariç bütün gereçleri bir kabın içinde karıştırıyoruz.
Daha sonra unu dikkatli ekleyerek yumuşaktan biraz daha sert bir hamur yapıyoruz.
Hamuru fazla bekletmeden ceviz büyüklüğünde kopararak çay tabağı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin.
Parmağınızla hamuru kalıbın alt kısmına güzelce oturmasını sağlıyoruz kenar kısmını da birebir biçimde bastırarak hamuru sıkıca yerleştiriyoruz.
Bir çatalla yada kürdan yardımıyla hamura kabarmaması formu bozulmasın diye delikler açıyoruz.
160 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz fırından çıkarttığımız kalıpları soğuması için kenara alıyoruz.
Onlar soğurken muhallebisini yapmaya başlayalım Bir tencereye meyve suyu nişasta ve unu alarak topak kalmıcak formda karıştırıyoruz ocağa alıp pişirmeye başlıyoruz ocağın altını fazla açmayın çabucak kıvam alıyor aslında.
Pişen muhallebiyi kalıplara kaşıkla paylaştırıyoruz.
Üzerine isdediğiniz meyveyi yada sade olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet küçük yumurta
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
Muhallebisi için
1 kutu tek içimlik meyve suyu ( 200ml)
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Tatlı sevenler bir yemek kaşığı şeker
Ek edebilir ben şeftali meyve suyu (Kullandım siz sevdiğiniz meyve suyunu kullanabilirsiniz)
Muffin Kalıbında Meyve Muhallebili (Kurabiye) Tanımı Yapılışı
Un hariç bütün gereçleri bir kabın içinde karıştırıyoruz.
Daha sonra unu dikkatli ekleyerek yumuşaktan biraz daha sert bir hamur yapıyoruz.
Hamuru fazla bekletmeden ceviz büyüklüğünde kopararak çay tabağı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin.
Parmağınızla hamuru kalıbın alt kısmına güzelce oturmasını sağlıyoruz kenar kısmını da birebir biçimde bastırarak hamuru sıkıca yerleştiriyoruz.
Bir çatalla yada kürdan yardımıyla hamura kabarmaması formu bozulmasın diye delikler açıyoruz.
160 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz fırından çıkarttığımız kalıpları soğuması için kenara alıyoruz.
Onlar soğurken muhallebisini yapmaya başlayalım Bir tencereye meyve suyu nişasta ve unu alarak topak kalmıcak formda karıştırıyoruz ocağa alıp pişirmeye başlıyoruz ocağın altını fazla açmayın çabucak kıvam alıyor aslında.
Pişen muhallebiyi kalıplara kaşıkla paylaştırıyoruz.
Üzerine isdediğiniz meyveyi yada sade olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.