Muffin Kalıbında Topuz Brioş Tarifi İçin Malzemeler
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardak sıvı yağ
2 su bardak ılık süt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
Beyaz peynir
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Muffin Kalıbında Topuz Brioş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamurunun malzemelerini derin bir kapta yoğuruyorum ben genelde hamur işleri ettiğim zaman malzeme listemde sıralandığı gibi yapıyorum. Kıvamı elde yapışmayan hamur ettim.
Küçük bezeler hazırladım ve hafif unlanmış tepsiye koydum.
Merdaneyle açtım ve bıçakla fazla uçlarını kesmeden çizikler attım peyniri boş olan kısma koydum ve kendime doğru sardım. İki ucu birleştirip yağlamış olduğum muffin kalıbına koydum tüm işlemler bu şekilde resimde daha detaylı çektim.
Brios sosunu sürdükten sonra önceden ısıtılmış 185 derecede pişirdim (Ilıdıktan sonra bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde kalıptan çıkardım. Afiyet olsun
Not: Muffin kalıp eğer yoksa muffin kasetleri de olur fırın tepsiye yerleştirirseniz o şeklini de alacaktır.
Muffin Kalıbında Topuz Brioş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardak sıvı yağ
2 su bardak ılık süt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
Beyaz peynir
Üzerine sürmek için;
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Muffin Kalıbında Topuz Brioş Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce hamurunun malzemelerini derin bir kapta yoğuruyorum ben genelde hamur işleri ettiğim zaman malzeme listemde sıralandığı gibi yapıyorum. Kıvamı elde yapışmayan hamur ettim.
Küçük bezeler hazırladım ve hafif unlanmış tepsiye koydum.
Merdaneyle açtım ve bıçakla fazla uçlarını kesmeden çizikler attım peyniri boş olan kısma koydum ve kendime doğru sardım. İki ucu birleştirip yağlamış olduğum muffin kalıbına koydum tüm işlemler bu şekilde resimde daha detaylı çektim.
Brios sosunu sürdükten sonra önceden ısıtılmış 185 derecede pişirdim (Ilıdıktan sonra bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde kalıptan çıkardım. Afiyet olsun
Not: Muffin kalıp eğer yoksa muffin kasetleri de olur fırın tepsiye yerleştirirseniz o şeklini de alacaktır.
Muffin Kalıbında Topuz Brioş Tarifi Fotoğraflı Yapılışı