Muffin Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı kakao
Damla çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Muffin Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve yumurta güzelce çırpılır. Süt, yağ eklenir.
Un, kabartma tozu ve vanilya katılır. Kek hamuru ikiye ayrılır yarısına kakao atılıp karıştırılır.
Kek kalıbının içerisine kek kağıdı yerleştirilir. Bir kaşık kek hamurundan dökülür üzerine 1 tatlı kaşığı damla çikolata dökülür.
Üzerine bir kaşık daha kek hamurundan dökülür. 180 derece fırında 15 dk pişirelim.
Süt ve krem şantiyi bir kapta çırpalım dolapta bekletelim.
Soğuyan kekin üzerine sürelim.
12′ li kek kalıbım. Kek hamuru arttı. Artan hamuru tencerenin içerisine margarin sürüp üzerine döktüm, kısık ateşte kapağı kapalı 15 dk pişirdim. Onunla da küçük bir yaş pasta yapabilirsiniz.
Muffin Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı kakao
Damla çikolata
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Muffin Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker ve yumurta güzelce çırpılır. Süt, yağ eklenir.
Un, kabartma tozu ve vanilya katılır. Kek hamuru ikiye ayrılır yarısına kakao atılıp karıştırılır.
Kek kalıbının içerisine kek kağıdı yerleştirilir. Bir kaşık kek hamurundan dökülür üzerine 1 tatlı kaşığı damla çikolata dökülür.
Üzerine bir kaşık daha kek hamurundan dökülür. 180 derece fırında 15 dk pişirelim.
Süt ve krem şantiyi bir kapta çırpalım dolapta bekletelim.
Soğuyan kekin üzerine sürelim.
12′ li kek kalıbım. Kek hamuru arttı. Artan hamuru tencerenin içerisine margarin sürüp üzerine döktüm, kısık ateşte kapağı kapalı 15 dk pişirdim. Onunla da küçük bir yaş pasta yapabilirsiniz.
Muffin Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı