Son konular

Muhallebi Dolgulu Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Vanilya
1 bardak un
2 kaşık kakao
Muhallebi için;
3 bardak süt
1 bardaktan 1 parmak eksik şeker
2 kaşık un
1,5 kaşık nişasta
1 tatlı kaşığı margarin
Çikolata sos için;
1,5 bardak süt
1 çay bardağımdan 1 parmak eksik şeker
2 kaşık kakao
2 kaşık nişasta
6 parça sütlü çikolata

Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kekimiz için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır ve sonra süt, yağ eklenip bir iki karıştırılır ve un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenip güzelce çırpılır. Yağlanmış tepsiye dökülüp fırında 30-35 dakika pişirilir.
Kekimiz fırındayken muhallebi yapmaya başlayabiliriz. Önce tencereye şeker, un, nişasta karıştırılır ve üzerine süt konup ocakta güzelce karıştırarak pişirilir.
Ocaktan aldığımız muhallebinin içine margarini koyup eriyene kadar karıştıralım ve ılımaya bırakalım.
Fırından çıkardığımız kekimize küçük delikler açıyoruz (ben küçük boy huni kullandım).
Deldiğimiz kekimizin üzerine muhallebiyi güzelce yaydırarak eşit sekilde döküyoruz.
Bu arada çikolata sos hazırlayabiliriz, tencereye nişasta, kakao, şeker konup karıştırılır ve süt konup ocakta koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatalar konup eriyene kadar karıştırılır ve soğutulur (Benim sosum biraz sıvı oldu isterseniz hazır sos kullanabilirsiniz veya kendi sosunuz varsa onu yapabilirsiniz)
Soğuyan sosumuzu muhallebi döktüğümüz kekimizin üstüne dökülür ve eşit şekilde yaydırılır.
Dışarda soğuduktan sonra dolapta 2 saat kadar dinlendirilir ve öyle servis edilir. Afiyet olsun
Muhallebi Dolgulu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt