Muhallebi Dolgulu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 paket kabartma tozu
1 vanilin
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 vanilin
Üzeri için;
2 paket sade kremşanti (1 pakette yapılabilir ben bol sevdiğim için 2 yaptım ama yarısından azını dökmedim)
İsteğe göre çikolata sosu veya (Benmari usulü eritilmiş çikolata)
Muhallebi Dolgulu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın, ardından sütü sıvı yağını ekleyip karıştıralım, sonra kuru malzemeleri ekleyelim akışkan bir kıvam olacak.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
Şimdi muhallebimize geçelim, tereyağı ve vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye koyup pişirelim, kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyip karıştıralım, ara ara kabuk tutmaması için karıştıralım.
Soğuyan kekimizi yuvarlak bir eşyayla mesela (Cola kapağı, ben krema sıkacağının ucuyla deldim) her yerini resimdeki gibi delelim, muhallebimizi pürüzsüz kıvam alıncaya kadar ya çırpalım yada blendırlayalım.
Kekimizin her yerine gelecek şekilde dökelim. Kremşantimizide hazırlayım üstüne dökelim ve hazır çikolata sosumuzla üstüne süsleyelim.
Buzdolabında 1 gece bekletelim vaktiniz yoksa 3 4 saatte olur. Çok güzel bir tarif afiyet olsun
Muhallebi Dolgulu Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 paket kabartma tozu
1 vanilin
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 vanilin
Üzeri için;
2 paket sade kremşanti (1 pakette yapılabilir ben bol sevdiğim için 2 yaptım ama yarısından azını dökmedim)
İsteğe göre çikolata sosu veya (Benmari usulü eritilmiş çikolata)
Muhallebi Dolgulu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın, ardından sütü sıvı yağını ekleyip karıştıralım, sonra kuru malzemeleri ekleyelim akışkan bir kıvam olacak.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
Şimdi muhallebimize geçelim, tereyağı ve vanilin hariç bütün malzemeleri tencereye koyup pişirelim, kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyip karıştıralım, ara ara kabuk tutmaması için karıştıralım.
Soğuyan kekimizi yuvarlak bir eşyayla mesela (Cola kapağı, ben krema sıkacağının ucuyla deldim) her yerini resimdeki gibi delelim, muhallebimizi pürüzsüz kıvam alıncaya kadar ya çırpalım yada blendırlayalım.
Kekimizin her yerine gelecek şekilde dökelim. Kremşantimizide hazırlayım üstüne dökelim ve hazır çikolata sosumuzla üstüne süsleyelim.
Buzdolabında 1 gece bekletelim vaktiniz yoksa 3 4 saatte olur. Çok güzel bir tarif afiyet olsun
Muhallebi Dolgulu Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı