Muhallebi Dolgulu Pudingli Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket çikolatalı toz puding
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı un
Muhallebi için;
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket şekerli vanilin
1 paket sade toz kremşanti
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Muhallebi Dolgulu Pudingli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, şeker güzelce çırpılır. Yağ, yoğurt ilave edilip çarpılmaya devam edilir.
Puding, vanilin, kabartma tozu ve un ilave edilip karıştırır.
Yağlanan tepsiye dökülen kek hamuru 180 derede ısıttığımız fırında 15 dakika pişirilir.
Pişen kek soğumaya bırakılır.
Muhallebi için; şeker, nişasta, un ve süt tencereye alınır. Kısık ateşte göz göz olana dek pişirilir.
Pişen muhallebiye tereyağı vanilin ve kremşanti ilave edilip, iyice karıştırılır.
Soğuyan keke yuvarlak oyacak aparatıyla dolgular açılır. Çıkan kek parçaları rondoda çekilir.
Kekin üzerine muhallebi dökülüp spatula ile düzlenir.
Rondoda çekilen kek parçaları muhallebinin üzerini kaplayacak şekilde serpilir.
Dolapta 4-5 saat dinlendirilen muhallebi dolgulu pudingli kek üzerine hindistan cevizi ile servis edilir. Afiyet olsun.
Muhallebi Dolgulu Pudingli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket çikolatalı toz puding
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı un
Muhallebi için;
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket şekerli vanilin
1 paket sade toz kremşanti
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Muhallebi Dolgulu Pudingli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, şeker güzelce çırpılır. Yağ, yoğurt ilave edilip çarpılmaya devam edilir.
Puding, vanilin, kabartma tozu ve un ilave edilip karıştırır.
Yağlanan tepsiye dökülen kek hamuru 180 derede ısıttığımız fırında 15 dakika pişirilir.
Pişen kek soğumaya bırakılır.
Muhallebi için; şeker, nişasta, un ve süt tencereye alınır. Kısık ateşte göz göz olana dek pişirilir.
Pişen muhallebiye tereyağı vanilin ve kremşanti ilave edilip, iyice karıştırılır.
Soğuyan keke yuvarlak oyacak aparatıyla dolgular açılır. Çıkan kek parçaları rondoda çekilir.
Kekin üzerine muhallebi dökülüp spatula ile düzlenir.
Rondoda çekilen kek parçaları muhallebinin üzerini kaplayacak şekilde serpilir.
Dolapta 4-5 saat dinlendirilen muhallebi dolgulu pudingli kek üzerine hindistan cevizi ile servis edilir. Afiyet olsun.
Muhallebi Dolgulu Pudingli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı