Son konular

Muhallebili Haşhaşlı Revani

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Muhallebili Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;
3 su bardak şeker
4 su bardağı su
Kek için malzeme ;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı yağ
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı mavi haşhaş
1.5 su bardağı un
1 adet kabartma
1 adet vanilin
1 limon kabuğu rendesi

Muhallebili Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce ölçülerde belirttiğim gibi şekeri tencereye alıp kaynamaya başladığında 15 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Ardından keki için yumurta ve şekeri köpüren e kadar çırpıyoruz.
Ardından yağ ve yoğurt ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Daha sonra irmik un haşhaş un ve kabartma vanilin ekleyip çırpmaya başlıyoruz.
En son limon rendesi ekleyip kalıba döküyoruz.
Önceden ısıtılmış fırına 170 derecede yaklaşık 40 dakika pişiriyor uz. Not :benim granit kek kalıbı olduğu için bi güzel tereyağladım sonra döktüm.
Muhallebisi için. 1 litre süt 3 yemek kaşığı un, bir yemek kaşığı nişasta , vanilin, bir yemek kaşığı tereyağ ekleyip iyice çırpıp kısık ateşte pişiriyorum.
Kekim piştikten sonra ilk sıcaklığı geçtiğinde soğumuş şerbeti döküp dinlemeye bırakıyorum.
Kekim soğuduğunda ılık muhallebiyi döküp istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz…… Afiyet olsun
Muhallebili Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt