Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
10 adet kuru incir
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
2 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
Muhallebisi için
1 litre süt
1 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle incirleri 5 dakika sıcak suda bekletip çıkarın, minik küpler halinde doğrayın.
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın, sıvı yağ ve suyu da ekleyip karıştırın.
İncirleri birbirine yapışmaması için hafif unlayıp kek karışımına ekleyin,cevizi,unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını dökün 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kek pişerken şerbeti için malzemeleri karıştırın 1 taşım kaynatın soğumaya bırakın.
Diğer yandan muhallebi için bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin katılaşınca ocaktan alın soğumaya bırakın.
Kek fırından çıkınca ve soğuyunca şerbeti tam çekmesi için çatalla delikler açın şerbeti her yerine gezdirin.
Ardından soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi boşaltıp mikser yardımıyla çırpın, kekin her yanına eşit şekilde yayın.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
10 adet kuru incir
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
2 su bardağı su
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
Muhallebisi için
1 litre süt
1 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle incirleri 5 dakika sıcak suda bekletip çıkarın, minik küpler halinde doğrayın.
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın, sıvı yağ ve suyu da ekleyip karıştırın.
İncirleri birbirine yapışmaması için hafif unlayıp kek karışımına ekleyin,cevizi,unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama kek harcını dökün 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kek pişerken şerbeti için malzemeleri karıştırın 1 taşım kaynatın soğumaya bırakın.
Diğer yandan muhallebi için bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin katılaşınca ocaktan alın soğumaya bırakın.
Kek fırından çıkınca ve soğuyunca şerbeti tam çekmesi için çatalla delikler açın şerbeti her yerine gezdirin.
Ardından soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi boşaltıp mikser yardımıyla çırpın, kekin her yanına eşit şekilde yayın.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Muhallebili İncir Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı