Muhallebili Kadayıf nasıl yapılır
Muhallebili Kadayıf yapılışı
Muhallebili Kadayıf Malzemeler:
Muhallebisi icin:
1 litre sut
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
arzuya gore aroma vermek icin vanilya veya 34 parca damla sakızı
1 paket kremşanti veya sut kreması
Kadayıfı icin:
250gr kadayıf
yarım veya 1 su bardağı arası orta ince cekilmiş fındık
23 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı veya daha az tozşeker
imagesmuhallebilikadayiftarifiresimli5ad402378c5dd
Muhallebili Kadayıf Tarifi
1 Kadayıfı onceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parcalayıp ufalayın Alternatif olarak buyuk bir bıcakla tahta uzerinde kıyın
2 Buyuk bir tavada tereyağını eritin Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar surekli karıştırarak kavurun
3 Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi donmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun
4 Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın
5 Tava kızgın olacağından yanmasını onlemek icin başka geniş bir celik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın
6 Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel cırpıcı ile karıştırıp azar azar sut ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin
7 Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 45 dakika mikserle cırpın
8 Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdortgen cam kaba once kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dokun Muhallebinin tamamını yavaşca dokup duzeltin
9 Kalan kadayıfıda uzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Not: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtır ozelliğini yitirecektir
Muhallebili Kadayıf yapılışı
Muhallebili Kadayıf Malzemeler:
Muhallebisi icin:
1 litre sut
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
arzuya gore aroma vermek icin vanilya veya 34 parca damla sakızı
1 paket kremşanti veya sut kreması
Kadayıfı icin:
250gr kadayıf
yarım veya 1 su bardağı arası orta ince cekilmiş fındık
23 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı veya daha az tozşeker
imagesmuhallebilikadayiftarifiresimli5ad402378c5dd
Muhallebili Kadayıf Tarifi
1 Kadayıfı onceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parcalayıp ufalayın Alternatif olarak buyuk bir bıcakla tahta uzerinde kıyın
2 Buyuk bir tavada tereyağını eritin Kadayıfları aktarıp orta ateşte kahverengi hal alana kadar surekli karıştırarak kavurun
3 Fındıklarınız kavrulmamışsa kadayıfların rengi donmeye başladıktan sonra, kavrulmuşsa en son ekleyip biraz daha kavurun
4 Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın
5 Tava kızgın olacağından yanmasını onlemek icin başka geniş bir celik tas veya tabağa alıp soğumaya bırakın
6 Bu arada muhallebiyi pişirin: Orta boy derin bir tencerede un ve tozşekeri tel cırpıcı ile karıştırıp azar azar sut ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin
7 Ateşten alıp biraz ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip 45 dakika mikserle cırpın
8 Muhallebi iyice ılındıktan sonra dikdortgen cam kaba once kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dokun Muhallebinin tamamını yavaşca dokup duzeltin
9 Kalan kadayıfıda uzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Not: Kadayıf ve muhallebiyi sıcakken buluşturursanız sıcaktan kadayıflar yumuşayıp kıtır ozelliğini yitirecektir