Muhallebili Kadayıf Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıflı katman için;
350 gr kadayıf hamuru
3 kaşık tereyağ
6 kaşık şeker
1 su bardağı ceviz
Kreması için;
1 litre süt
2 paket kremşanti
1 su bardak şeker
3- 4 yemek kaşık nişasta
6 yemek kaşık un
1 paket vanilya

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kadayıf hamurunu bi gece önceden alıp buzluğa atıyoruz.
Hamur tamamen donunca buzluktan alıp elimizle bir güzel parçalıyoruz.
Geniş bir tencereye tereyağını alıp eritiyoruz kadayıfı ve şekeri de ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Rengi resimdeki gibi hal alınca ocaktan alıp üzerine kırılmış cevizlerimizi ekliyoruz.
Karıştırıp kenara alıyoruz.
Başka bir tencereye kremşanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri alıp kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
Ocaktan alıyoruz bir borcama kadayıflı karışımın yarısını döküp üzerini düzledikten sonra tüm kremayı üzerine boca ediyoruz.
Kremanın da üstünü düzleyince kalan kadayıfı üzerine döküp üzerini düzlüyoruz. Pastanız hazır afiyet olsun.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt