Son konular

Muhallebili Kırıntılı Pasta (Streusel Kuchen)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Muhallebili Kırıntılı Pasta (Streusel Kuchen) Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;
120 gram oda sıcaklığında tereyağ
2.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
Arası için;
1 litre süt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
30 gram vanilyalı puding
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
300 gram labne peynir
Dilediğiniz herhangi bir meyveyi kullanabilirsiniz
Üzeri için;
200 gram oda sıcaklığında tereyağ
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı toz şeker

Muhallebili Kırıntılı Pasta (Streusel Kuchen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için 120 gram oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alalım.
Üzerine 1 yumurta, yarım su bardağı toz şeker, un ,kabartma tozu ve vanilayayı ekleyelim ve yumuşak kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edelim .
Daha sonra 26 cm lik bir pasta kalıbına tabanına ve kalıbın kenarlarına gelecek şekilde hamuru yayalım ve buz dolabına kaldıralım .
Ardından kırıntıları hazırlamaya geçelim.
200 gram oda sıcaklığındaki tereyağına 3 su bardağı un ve yarım çay bardağı toz şekeri karıştırarak kırıntı halinde bir hamur elde edelim, onuda buz dolabına kaldıralım.
Muhallebi yapımına geçelim ;muhallebimiz için 1 litre su bir su bardağı nişasta, 1 adet yumurta ,1 su bardağı toz şeker ,30 gram vanilyalı puding ve bir paket vanilayayı bir tencereye alalım ve güzelce karıştıralım.
Daha sonra ocağa alıp kısık ateşte muhallebi kıvamı alana kadar karıştıralım muhallebi kıvamı alınca pasta tabanına yaydığımız hamurun üzerine muhallebimizi dökelim ve üzerine dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz ben çilek ve cennet hurması kullandım .
Daha sonra üzerine dolapta bekleyen hamur kırıntılarını serpiştirdim güzelce ve 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim .
Daha sonra fırından alınca soğuduktan sonra hiç dokunmadan buz dolabına kaldırdım ve bir gece beklettim ertesi gün kalıptan çıkararak servise hazır hale getirerek sunuma hazırladım deneyeceklere afiyet olsun
Muhallebili Kırıntılı Pasta (Streusel Kuchen) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt