Son konular

Muhallebili Pasta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Muhallebili Pasta Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
1, 5 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için;
Yarım litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 buçuk yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (75 gr)
Üzeri için;
Hindistan cevizi, fındık, ceviz ( siz hangisini tercih ederseniz )

Muhallebili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pastamızı yapmaya kekini hazırlamakla başlayalım. Şeker ve yumurtayı beyazlaşana dek çırpalım.
Akabinde un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim. Dikkatli biçimde ,yumurta ve şekeri söndürmeden karıştıralım.
Yağlı kağıt sardığımız ,kenarları yağlanmış kelepçeli kalıba koyalım.180 derece fırında pişirelim. Kürdan testi ile kurutmadan fırından alalım.
Öteki yandan muhallebi kısmını hazırlayalım. Süt, şeker, un ve nişastayı tel çırpıcı ıle çırpalım. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Yoğunlaşan muhallebiyi ocaktan alalım.
Birinci sıcağı çıkınca krem şanti ve vanilyayı ekleyelim. Mikser ile çırpalım.
Ilıyan kekin üzerine soğuk süt ve şekerden oluşan karışımı dökelim.
Üzerine muhallebiyi dökelimi, hindistan cevizi ile süsleyelim.
2 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz
Muhallebili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt