Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebisi için;
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Muhallebili Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Kalan malzemeleri ilave ederek çırpıyoruz.
Her tarafını bol margarinle yağladığımız tart kalıbımıza kek hamurunu yavaşça döküyoruz.
Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derecede kekimizi pişiriyoruz. Yaklaşık 25 dk kontrollü pişirelim.
Kekimiz pişerken margarin ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini küçük bir tencereye alalım orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim göz göz olunca ocaktan alalım vanilya ve margarini ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Kekimizi çok az sütle ıslayalım ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa yayalım.
Üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben a 101 de satılan hazır çikolata sosu kullandım.
En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Muhallebili Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebisi için;
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Muhallebili Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Kalan malzemeleri ilave ederek çırpıyoruz.
Her tarafını bol margarinle yağladığımız tart kalıbımıza kek hamurunu yavaşça döküyoruz.
Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derecede kekimizi pişiriyoruz. Yaklaşık 25 dk kontrollü pişirelim.
Kekimiz pişerken margarin ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini küçük bir tencereye alalım orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim göz göz olunca ocaktan alalım vanilya ve margarini ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Kekimizi çok az sütle ıslayalım ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa yayalım.
Üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben a 101 de satılan hazır çikolata sosu kullandım.
En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Muhallebili Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı