SoruCevap
Yeni Üye
Muhlama Tanımı İçin Materyaller
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı sıcak su
Lisan peyniri, kolot peyniri yada taze kaşar peyniri
Ben lisan peyniri kullandım sonuç şahane oldu
Tuz
Muhlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya üç kaşık tereyağı koyun köpük köpük olunca mısır ununu ekleyin.
2-3 dakika kavurun kavurduktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin koyu yada katı olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Göz göz olana kadar bu formda karıştırın ve peyniri ek bir cins karıştırın ve bırakın fazla karıştırmamaya ihtimam gösterin (Yoksa peyniriniz uzamaz).
Orta ateşte tereyağı üzerine çıkana kadar pişirin hepsi bu kadar. Afiyet olsun
Muhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı sıcak su
Lisan peyniri, kolot peyniri yada taze kaşar peyniri
Ben lisan peyniri kullandım sonuç şahane oldu
Tuz
Muhlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya üç kaşık tereyağı koyun köpük köpük olunca mısır ununu ekleyin.
2-3 dakika kavurun kavurduktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin koyu yada katı olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Göz göz olana kadar bu formda karıştırın ve peyniri ek bir cins karıştırın ve bırakın fazla karıştırmamaya ihtimam gösterin (Yoksa peyniriniz uzamaz).
Orta ateşte tereyağı üzerine çıkana kadar pişirin hepsi bu kadar. Afiyet olsun
Muhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı