Son konular

Muhlama

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Muhlama Tanımı İçin Materyaller
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı sıcak su
Lisan peyniri, kolot peyniri yada taze kaşar peyniri
Ben lisan peyniri kullandım sonuç şahane oldu
Tuz

Muhlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya üç kaşık tereyağı koyun köpük köpük olunca mısır ununu ekleyin.
2-3 dakika kavurun kavurduktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin koyu yada katı olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Göz göz olana kadar bu formda karıştırın ve peyniri ek bir cins karıştırın ve bırakın fazla karıştırmamaya ihtimam gösterin (Yoksa peyniriniz uzamaz).
Orta ateşte tereyağı üzerine çıkana kadar pişirin hepsi bu kadar. Afiyet olsun
Muhlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mıhlama (Muhlama) Tarifi İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı mısır unu 2 su bardağı ılık su Yarım tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı kolot peyniri Mıhlama (Muhlama) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tereyağını orta ateşteki sahanda eritin. Mümkünse bakır bi tava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kuymak(Muhlama) Tanımı İçin Materyaller 3 yemek kaşığı mısır unu 150 gram kolot peyniri 100 gram tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam tuz 2 buçuk su bardagı kaynar su Kuymak(Muhlama) Tanımı Yapılışı Mısır ununu yağda kavuruyoruz. Daha sonra yavaş yavaş sıcak suyu ekliyoruz. Kıvam alınca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Muhlama Tarifi İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağ 1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu 1 çay bardağı soğuk su (200 ml) 1 su bardağı kolot peyniri (yoksa kaşar peyniri) 1 tatlı kaşığı tuz Muhlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tereyağını uygun bir tavaya alıp rengi dönene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Muhlama Tanımı İçin Materyaller 3 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı mısır unu 1,5 su bardağı ılık su 125 gram çeçil yada kaşar peyniri Muhlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tereyağını tavaya alıp, eritiyoruz. Erdikten sonra mısır ununu ekleyip, bir dakika kadar kavuruyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Muhlama (%100 Tam Ölçü Lezzet Ve Uzama Garantili) Tanımı İçin Materyaller 2 tepeleme tatlı kaşığı tereyağı 2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu 2 su bardağı süt 1 su bardağı çeçil ve kaşar peyniri Muhlama (%100 Tam Ölçü Lezzet Ve Uzama Garantili) Tanımı Yapılışı Ölçüleri kişi sayısına nazaran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt