Muhlama Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı soğuk su (200 ml)
1 su bardağı kolot peyniri (yoksa kaşar peyniri)
1 tatlı kaşığı tuz
Muhlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını uygun bir tavaya alıp rengi dönene kadar eritin.
Ardından mısır ununu ekleyip 1-2 dk kavurun.
Soğuk suyu yavaş yavaş ilave edin kıvam aldıktan sonra peyniri de ilave edip yağ üzerine çıkana kadar ellemeyin.
Ocaktan almadan 2 dk önce bir tur karıştırıp servis edebilirsiniz.
Muhlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
1 çay bardağı soğuk su (200 ml)
1 su bardağı kolot peyniri (yoksa kaşar peyniri)
1 tatlı kaşığı tuz
Muhlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağını uygun bir tavaya alıp rengi dönene kadar eritin.
Ardından mısır ununu ekleyip 1-2 dk kavurun.
Soğuk suyu yavaş yavaş ilave edin kıvam aldıktan sonra peyniri de ilave edip yağ üzerine çıkana kadar ellemeyin.
Ocaktan almadan 2 dk önce bir tur karıştırıp servis edebilirsiniz.
Muhlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı