Muhteşem Ayva Tatlısı (Soğuk Havaların Vazgeçilmezi) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet ayva (kişiye göre arttırılabilir)
2-3 adet tarçın kabuğu
3-4 adet karanfil
Limon
12 çorba kaşığı şeker
1 fırın poşeti
1 su bardağı su
Üstü için ;
Kaymak ya da
Kremşanti
Muhteşem Ayva Tatlısı (Soğuk Havaların Vazgeçilmezi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ayvalarımızın kabuklarını çok ince bir şekilde soyup limonlu suda tutuyoruz. (kararmaması için ).
Soyulan kabukları atmıyoruz,bir tabağa alıyoruz pişirirken içine koyacağız.
Ayvanın içini de oyuyoruz çekirdeklerini çıkarıyoruz. (çekirdekleri de ayırıyoruz).
Fırın poşetine ayvaları yerleştiriyoruz.
Oyulan ayvaların içine 2-5-3 kaşık şeker koyuyoruz.
Sonrasında ayırdığımız ayva kabuklarını ve çekirdeklerini poşetin içine koyuyoruz.
1 bardak suyu da ilave ediyoruz.
2 adet tarçın kabuğu ve kafanfilleri de içine koyuyoruz.
Poşetin ağzını kapatıyoruz.Kürdan yardımıyla poşetin üstüne delikler açıyoruz.
160-180 derecede 50-55 dakka kontrollü pişiriyoruz. Fırının sıcaklığına göre derecesini ayarlayabilirsiniz.
Pişen ayvaları soğuduktan sonra kaymak ya da kremşanti ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Muhteşem Ayva Tatlısı (Soğuk Havaların Vazgeçilmezi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet ayva (kişiye göre arttırılabilir)
2-3 adet tarçın kabuğu
3-4 adet karanfil
Limon
12 çorba kaşığı şeker
1 fırın poşeti
1 su bardağı su
Üstü için ;
Kaymak ya da
Kremşanti
Muhteşem Ayva Tatlısı (Soğuk Havaların Vazgeçilmezi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ayvalarımızın kabuklarını çok ince bir şekilde soyup limonlu suda tutuyoruz. (kararmaması için ).
Soyulan kabukları atmıyoruz,bir tabağa alıyoruz pişirirken içine koyacağız.
Ayvanın içini de oyuyoruz çekirdeklerini çıkarıyoruz. (çekirdekleri de ayırıyoruz).
Fırın poşetine ayvaları yerleştiriyoruz.
Oyulan ayvaların içine 2-5-3 kaşık şeker koyuyoruz.
Sonrasında ayırdığımız ayva kabuklarını ve çekirdeklerini poşetin içine koyuyoruz.
1 bardak suyu da ilave ediyoruz.
2 adet tarçın kabuğu ve kafanfilleri de içine koyuyoruz.
Poşetin ağzını kapatıyoruz.Kürdan yardımıyla poşetin üstüne delikler açıyoruz.
160-180 derecede 50-55 dakka kontrollü pişiriyoruz. Fırının sıcaklığına göre derecesini ayarlayabilirsiniz.
Pişen ayvaları soğuduktan sonra kaymak ya da kremşanti ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Muhteşem Ayva Tatlısı (Soğuk Havaların Vazgeçilmezi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı