Harika Kıyır Çöreklerim Tanımı İçin Gereçler
1 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
1 adet yumurta( sarısı üzeri için)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6-7 yemek kaşığı dolusu un
Üzeri için ;
Çörek otu
Mükemmel Kıyır Çöreklerim Tanımı Yapılışı
Bu tanımımda kabartma tozu kullanmıyoruz.
Un ölçüsü verdim, lakin farklılık gösterebilir azar azar dökerek kıvam almasını sağlıyoruz.
Bütün materyalleri bir ortaya getirip yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan birazcık sert bir hamur yapıyoruz.
Fotoğraf de gördüğünüz hali veriyoruz.
Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Çörek otu serpip evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
1 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
1 adet yumurta( sarısı üzeri için)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6-7 yemek kaşığı dolusu un
Üzeri için ;
Çörek otu
Mükemmel Kıyır Çöreklerim Tanımı Yapılışı
Bu tanımımda kabartma tozu kullanmıyoruz.
Un ölçüsü verdim, lakin farklılık gösterebilir azar azar dökerek kıvam almasını sağlıyoruz.
Bütün materyalleri bir ortaya getirip yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan birazcık sert bir hamur yapıyoruz.
Fotoğraf de gördüğünüz hali veriyoruz.
Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Çörek otu serpip evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.