Muhteşem Kremalı Sosuyla Islak Kek (Bildiğiniz Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 ,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı beyaz sirke ( yoksa şart değil varsada mutlaka ekleyin)
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon kabuğu yada portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağı
Yarım çay bardağı toz kakao
1 ,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1,5 su bardağı süt
1 silme yemek kaşığı nescafe klasik
2 yemek kaşığı kaşığı dolusu toz şeker
Pişmeyen ganaj sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım çay bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kahve beyazlatıcı yada süt tozu
Yarım çay bardağı toz kakao, (bitter tadı isteyenler yarım su bardağı ekleyebilirler)
1 paket süt kreması
Muhteşem Kremalı Sosuyla Islak Kek (Bildiğiniz Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pişmeyen ganaj sosu için bir kabta süt kreması hariç diğer sıvı malzemeleri ve kuru malzemeleri koyup mikserle bi güzel hafif koyulaşana kadar çırpalım.
En son süt kremasını koyup son bi kez daha kıvam alana kadar çırpalım.
Sonra dolaba kaldırıp 2 saat kıvam alması için bekletelim.
Şimdi keki yapmak için başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıp sonra sıvı yağını ve ılık sütü ekleyip karıştıralım.
Sonra beyaz sirke varsa mutlaka ekleyin kekin tadını çok lezzetli yapıyor.
En son kuru malzemeleri de ekleyip son bi kez daha çırpalım.
Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
Kek harcını hafif yağlanmış kare borcama döküp fırına atıp 25 yada 30 dakika pişirelim. Her fırının pişme süresi farklı olabilir bu nedenle kürdan testi yaparak kontrollü olarak pişirin.
Bu arada keki ıslatmak için bir büyük bardağa sütü, mesafeyi ve toz şekeri koyup bi kenara koyun.
Pişen keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra sütlü kahve karışımını kekin her tarafı ıslanacak şekilde dökelim.
Sonra soğuyunca en son pişmeyen ganaj sosunu kekin her tarafına döküp yayalım.
Sonra buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendirip sonra dilimleyerek afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Muhteşem Kremalı Sosuyla Islak Kek (Bildiğiniz Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 ,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı beyaz sirke ( yoksa şart değil varsada mutlaka ekleyin)
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon kabuğu yada portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağı
Yarım çay bardağı toz kakao
1 ,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
1,5 su bardağı süt
1 silme yemek kaşığı nescafe klasik
2 yemek kaşığı kaşığı dolusu toz şeker
Pişmeyen ganaj sosu için;
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım çay bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı kahve beyazlatıcı yada süt tozu
Yarım çay bardağı toz kakao, (bitter tadı isteyenler yarım su bardağı ekleyebilirler)
1 paket süt kreması
Muhteşem Kremalı Sosuyla Islak Kek (Bildiğiniz Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle pişmeyen ganaj sosu için bir kabta süt kreması hariç diğer sıvı malzemeleri ve kuru malzemeleri koyup mikserle bi güzel hafif koyulaşana kadar çırpalım.
En son süt kremasını koyup son bi kez daha kıvam alana kadar çırpalım.
Sonra dolaba kaldırıp 2 saat kıvam alması için bekletelim.
Şimdi keki yapmak için başka bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpıp sonra sıvı yağını ve ılık sütü ekleyip karıştıralım.
Sonra beyaz sirke varsa mutlaka ekleyin kekin tadını çok lezzetli yapıyor.
En son kuru malzemeleri de ekleyip son bi kez daha çırpalım.
Fırını 180 dereceye ayarlayalım.
Kek harcını hafif yağlanmış kare borcama döküp fırına atıp 25 yada 30 dakika pişirelim. Her fırının pişme süresi farklı olabilir bu nedenle kürdan testi yaparak kontrollü olarak pişirin.
Bu arada keki ıslatmak için bir büyük bardağa sütü, mesafeyi ve toz şekeri koyup bi kenara koyun.
Pişen keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra sütlü kahve karışımını kekin her tarafı ıslanacak şekilde dökelim.
Sonra soğuyunca en son pişmeyen ganaj sosunu kekin her tarafına döküp yayalım.
Sonra buzdolabına kaldırıp 2 saat dinlendirip sonra dilimleyerek afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Muhteşem Kremalı Sosuyla Islak Kek (Bildiğiniz Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı