Harika Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta
1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt
50 gram eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
250 gram un( denetimli ekleyelim)
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İçi için;
Çilek marmelattı(yada rastgele bir marmelat)
Nutella
Üzeri için;
Pudra şekeri
Mükemmel Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tanımı Yapılışı
Ön mayalanma için; sütün içine1 yemek kaşığı şeker maya ve 4 tepeleme yemek kaşığı un karıştırıp üzerini kapatıp 15 dk mayalandıralım.
Mayalanan ön hamurun içine yumurtayı kalan 1 yemek kaşığı şeker i tereyağını kalan un ve vanilyayı ek edip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurup 45 dk mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan 20 tane küçük beze yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim yavaşça üzerine elimizle bastıralım 20 dk daha mayalandıralım.
Bir tavaya bezelerin yarısına gelecek biçimde yağ koyalım orta ateşte hamurları kızartalım süratli ateşte pişerse içi hamur kalabilir.
Kızaran berlinerleri peçetenin üzerine çıkartıp fazla yağını alalım.
Soğuyan berlinerlere sıkma torbasına koyduğumuz çilek marmelatını sıkalım üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
1 yumurta
1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt
50 gram eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya
250 gram un( denetimli ekleyelim)
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İçi için;
Çilek marmelattı(yada rastgele bir marmelat)
Nutella
Üzeri için;
Pudra şekeri
Mükemmel Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tanımı Yapılışı
Ön mayalanma için; sütün içine1 yemek kaşığı şeker maya ve 4 tepeleme yemek kaşığı un karıştırıp üzerini kapatıp 15 dk mayalandıralım.
Mayalanan ön hamurun içine yumurtayı kalan 1 yemek kaşığı şeker i tereyağını kalan un ve vanilyayı ek edip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurup 45 dk mayalandıralım.
Mayalanan hamurdan 20 tane küçük beze yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim yavaşça üzerine elimizle bastıralım 20 dk daha mayalandıralım.
Bir tavaya bezelerin yarısına gelecek biçimde yağ koyalım orta ateşte hamurları kızartalım süratli ateşte pişerse içi hamur kalabilir.
Kızaran berlinerleri peçetenin üzerine çıkartıp fazla yağını alalım.
Soğuyan berlinerlere sıkma torbasına koyduğumuz çilek marmelatını sıkalım üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.