Son konular

Muhteşem Lezzeti İle Terbiyeli İncik Çorbası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Muhteşem Lezzeti İle Terbiyeli İncik Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
4 tane kuzu incik
1 yemek kaşığı tuz ekleyin
1 adet soğan
2 defne yaprağı
2 litre su
5 orta uzunluk patates
2 adet havuç
Terbiyesi için:
250 gram yoğurt
1 adet limonun suyu / limon tuzu da olur
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı tepeleme dolu un (biraz daha koyu istek ederseniz 4 yemek kaşığı)
Üzerine;
4-5 yemek kaşığı tereyağı
2 büyük diş sarımsak

Muhteşem Lezzeti İle Terbiyeli İncik Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İncikleri büyük bir tencereye alın üzerine geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kefi yani koyu renkte köpükler çıktığında suyunu eksiksiz boşaltın ve 2 litre su ekleyin.
Soğan ve defne yaprağını ek edin ve et yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu ortada havuç ve patatesleri soyun ve dilek ettiğiniz büyüklükte kesin.
Defne yaprağı ile soğanı çıkarın ve pişmiş olan ete zerzevatları ve tuzu ekleyin orta kısık ateşte devam pişsin.
Bu ortada terbiyesi için materyalleri düzgünce çırpın yoğurt kesilmemesi için 2-3 kepçe çorbanın suyundan terbiyeye ekleyip karıştırın ve terbiyeyi tencereye boşaltıp bir taraftan karıştırın yahut çırpın.
En son başka bir tavada tereyağını kızdırın sarımsakları içine sıkın ve çorbanın üzerine döküp servis yapın.
İki çeşit sunum hali gösterdim ister incikli ister parçalanmış et çorbası olarak sunabilirsiniz. Afiyet olsun
Muhteşem Lezzeti İle Terbiyeli İncik Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kimi yemekler maliyetli olduğundan pişirirken biraz daha çekimser olabiliriz. Ancak özel davetlerde ya da günlerde hoş yemekler sunmak isteriz. Bu türlü durumlarda, imdadınıza yetişecek ve konuklarınızı özel hissettirecek lezzetli bu kuzu incik tanımını kesinlikle denemelisiniz. Yerken ağızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 tavuk budu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 litre kaynamış su Tuz, tane karabiber ve defne yaprağı Yarım çay bardağından az zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı 1 orta uzunluk havuç çeyrek kereviz kökü 1 orta uzunluk patates 1 çeyrek pırasa 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Mantar Kavurması Yatağında Kuzu İncik Tanımı İçin Malzemeler 5 adet kuzu incik (sayıyı kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz) 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 adet defne yaprağı 5-6 adet, tane karabiber Mantar kavurması için: 1 paket mantar 1 adet büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Zerdeçallı Terbiyeli Kuzu Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 1 kg kemikli kuzu eti (incik yahut 3-4 kesime ayrılmış kemikli kuzu kol) 7-8 adet minik patates ( yoksa 2 büyük patatesi iri küp olarak da kullanabilirsiniz) 2 havuç 5-6 adet arpacık soğan (yoksa 2 kuru soğanı bütün olarak da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Kuzu İncikli Kuru Fasulye Tanımı İçin Materyaller 1 adet kuzu incik 1 su bardağı kuru fasulye 2 soğan 3 diş sarımsak 2 kırmızı kapya biber 2 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı toz biber 1 çay kaşığı karabiber Doğal zeytinyağı Doğal tereyağı Su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt