Muhteşem Lezzetiyle Pratik Kuzu Tandır Tarifi İçin Malzemeler
1 kg kuzu kol kapama
2 adet orta boy soğan
5-6 adet tane karabiber
1 çay bardağı su
Tuz
Muhteşem Lezzetiyle Pratik Kuzu Tandır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlarımızı soyup, kalın halkalar şeklinde doğruyoruz.
Düdüklü tenceremizin dibine yerleştiriyoruz.
Üzerine market veya kasaptan almış olduğumuz ilikli kemikli olan kuzu etlerimizi koyuyoruz.
Suyumuzu tuzumuzu ve karabiberimizi ekledikten sonra düdüklümüzün ağzını kapatıyoruz.
Burada önemli olan herkesin düdüklüsünde pişme süreleri değişebileceğinden dolayı en az bir saat pişirip, kontrollü bir şekilde iki saate kadar pişme olayını gerçekleştirmeniz olacaktır benim düdüklüm bir saatte etleri isteğim lokum kıvamına getiremedi maalesef.
Etlerimiz piştikten sonra bir tabağa alıyoruz.
Yanına bulgur pilavı ve tandır lavaş ekmeği ile servis yapıyoruz.
Ben düdüklü tenceremin dibinde kalan suyuyla lavaşları ıslatıp servis tabağına öyle koydum etten önce lavaşlar bitti deneyen ve deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun umarım sizlerde çok beğenirsiniz sevgiler.
Muhteşem Lezzetiyle Pratik Kuzu Tandır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg kuzu kol kapama
2 adet orta boy soğan
5-6 adet tane karabiber
1 çay bardağı su
Tuz
Muhteşem Lezzetiyle Pratik Kuzu Tandır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlarımızı soyup, kalın halkalar şeklinde doğruyoruz.
Düdüklü tenceremizin dibine yerleştiriyoruz.
Üzerine market veya kasaptan almış olduğumuz ilikli kemikli olan kuzu etlerimizi koyuyoruz.
Suyumuzu tuzumuzu ve karabiberimizi ekledikten sonra düdüklümüzün ağzını kapatıyoruz.
Burada önemli olan herkesin düdüklüsünde pişme süreleri değişebileceğinden dolayı en az bir saat pişirip, kontrollü bir şekilde iki saate kadar pişme olayını gerçekleştirmeniz olacaktır benim düdüklüm bir saatte etleri isteğim lokum kıvamına getiremedi maalesef.
Etlerimiz piştikten sonra bir tabağa alıyoruz.
Yanına bulgur pilavı ve tandır lavaş ekmeği ile servis yapıyoruz.
Ben düdüklü tenceremin dibinde kalan suyuyla lavaşları ıslatıp servis tabağına öyle koydum etten önce lavaşlar bitti deneyen ve deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun umarım sizlerde çok beğenirsiniz sevgiler.
Muhteşem Lezzetiyle Pratik Kuzu Tandır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı