Mükemmel Pastane Adabı Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
4 adet l uzunluk yumurta (Büyük uzunluk yumurta)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 dolu yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Sos için;
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata (İsteğe bağlı lezzeti iki katına çıkıyor)
Kullandığım su bardağı 200 ml (Klasik su bardağı)
Süper Pastane Yöntemi Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri 5-6 dakika çırpalım burası çok değerli. Süt ve sıvı yağı ek edip karışana kadar çırpalım.
Artık mikseri bırakıp tel çırpıcı ya geçelim. Un ,kakao vanilya ve kabartma tozunu bir kapta karıştırıp karışıma ek ederek karışana kadar çırpalım. Yağladığımız tepsiye yahut kalıba dökelim.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim yaklaşık yarım saat kadar. Yarım saat müddetin sonunda kürdan testi yapalım pak çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğumaya bırakalım.
Sosu için; damla çikolata hariç tüm gereçleri küçük bir tencereye alalım düzgünce karıştıralım ocağa alalım bir taşım kaynatıp ocaktan alalım (Bu esnada orta ara karıştıralım) damla çikolatayı ek ederek eriyene kadar karıştıralım.
Soğuyan keki kare dilimlere keselim kürdan yardımıyla delikler açalım. Ilık sosu soğumuş olan kekin her yerine gelecek formda dökelim.
Bir saat dinlendirerek fındık fıstık vs ile süsleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
Harika Pastane Yolu Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet l uzunluk yumurta (Büyük uzunluk yumurta)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 dolu yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Sos için;
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata (İsteğe bağlı lezzeti iki katına çıkıyor)
Kullandığım su bardağı 200 ml (Klasik su bardağı)
Süper Pastane Yöntemi Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri 5-6 dakika çırpalım burası çok değerli. Süt ve sıvı yağı ek edip karışana kadar çırpalım.
Artık mikseri bırakıp tel çırpıcı ya geçelim. Un ,kakao vanilya ve kabartma tozunu bir kapta karıştırıp karışıma ek ederek karışana kadar çırpalım. Yağladığımız tepsiye yahut kalıba dökelim.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim yaklaşık yarım saat kadar. Yarım saat müddetin sonunda kürdan testi yapalım pak çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğumaya bırakalım.
Sosu için; damla çikolata hariç tüm gereçleri küçük bir tencereye alalım düzgünce karıştıralım ocağa alalım bir taşım kaynatıp ocaktan alalım (Bu esnada orta ara karıştıralım) damla çikolatayı ek ederek eriyene kadar karıştıralım.
Soğuyan keki kare dilimlere keselim kürdan yardımıyla delikler açalım. Ilık sosu soğumuş olan kekin her yerine gelecek formda dökelim.
Bir saat dinlendirerek fındık fıstık vs ile süsleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun
Harika Pastane Yolu Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı