Son konular

Muhteşem Profiterol Ve Ekler Pasta

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Mükemmel Profiterol Ve Ekler Pasta Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
1 su bardağı su
1 su bardağı un
120 gram kadar tereyağı (yada 125gr margarin)
4 adet yumurta ( yumurtalarınız büyükse 3 ekleyin)
Kreması için;
2,5-3 su bardağı kadar süt
1-1,5 çay bardağı şeker (tatlı isteğinize bağlı)
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (İsteğe bağlı)
Çikolata sosu için;
Ben hazır çikolata sosu alıp tanımına nazaran yaptım

Harika Profiterol Ve Ekler Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamuru için tencereye su ve tereyağını alıp kaynatıyoruz.
Akabinde ununu ekleyip bir kaç dakika kavuruyoruz.
Tenceremizi kenara alıp soğumasını bekliyoruz.
Hamurumuz soğurken kremayı ve çikolata sosunu yapıyoruz.
Krema için öbür bir tencereye vanilya ve krem şanti hariç materyalleri ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alınca vanilyayı da ekleyip biraz daha kaynatıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Krema soğurken çikolata sosunu da tanımına nazaran hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Hamurumuz artık oda sıcaklığında ve yumurtaları birer birer kırarak mikser yardımı ile çırpıyoruz. Burada püf nokta her bir yumurtayı çırptıktan sonra başkasına geçmek ve güzelce karıştırmak.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak halde dizelim. Burada ben elimi ıslatarak süratlice yuvarlayıp diziyorum, kaşıkla yahut sıkma torbası ile de yapan var. Ekler içinde uzun ince biçim verebilirsiniz. Bu tarife nazaran hazırladığım hamurdan 30 adet yuvarlak, 6 adet uzun kek çıktı. Ek yapmak istemezseniz ortalama 40 adet profiterol elde edersiniz.
Evvelce ısıtılmış alt üst ayar fansız 180°c fırında kapağını asla açmadan (sönmemesi için) 30-40 dakika ortası pişmeye bırakıyoruz.
Şayet vaktiniz varsa piştikten sonra fırını kapatıp ağzı açık formda soğutabilirsiniz, bu formda de sönmesi engellenecek ve puf puf içi boş yumuşacık kekler olacaktır.
Oda sıcaklığına gelen kremaya krem şanti ekleyip çırpıyoruz ve ortadan ikiye kesilmiş profiterol kekinin içine kremamızı sıkıyoruz.
Üzerine soğumaya bırakılmış çikolata sosunu gezdirin ve istediğiniz halde süsleyin.Afiyet olsun
Mükemmel Profiterol Ve Ekler Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 125 gram margarin yada tereyağı 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3 adet yumurta Muhallebisi için Yarım litre süt 1,5 çay bardağı şeker 3 tepeleme yemek kaşığı un 1 adet yumurta 1 paket vanilya Üzeri için Çikolata sos Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Profiterol (Orjinal) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 125 gram tuzsuz tereyağ 1.5 su bardağı olağan su 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 4 adet yumurta (tek eklenecek) Kreması için: 4 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Ekler Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 100 gram tereyağı Yarım yemek kaşığı toz şeker Çeyrek çay kaşığı tuz 1 su bardağı su 1 paket vanilin 1,5 su bardağı un 3 adet yumurta Krema için; 1 paket krem şanti Yarım su bardağı soğuk süt 4 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı Yarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Pratik Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım paket tereyağ yada margarin 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması için; 3 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilin 2,5 su bardağı süt 1 paket krem şanti Üzerine; Çikolata sos Pratik Profiterol Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için : 125 gram tereyağı 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3 adet yumurta Kreması için: 2 buçuk su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 buçuk çay bardağı toz şeker 1 adet yumurta 1 adet vanilya Çikolata sosu: 1 paket sıvı krema(200 ml) 160 gram çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt