Muhteşem Tadıyla Susamlı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı tepeleme irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı susam (az kavuracağız)
Şerbet için;
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhteşem Tadıyla Susamlı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şekeri tencere alalım, üzerine 2 bardak kaynar su dökelim karıştıralım ,şeker erisin.
Yağımızı tencereye alalım .
Yağımız eriyince irmiği ek edelim kavuralım, ben biraz koyu olsun istedim.
Rengi dilek ettiğiniz renkle kavurun .
Susamı ufak tavada az kavurun ve kavrulmuş irmiğe ek edelim altını kapatalım.
Şerbeti dökelim, karıştıralım.
Ocağın altını yakalım kaynayınca altını kısalım .
Suyunu çekince üzerine havlu peçete koyalım, kapağını kapatalım ,10 dk kadar demlendirelim .
Sıcak servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.
Muhteşem Tadıyla Susamlı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı tepeleme irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı susam (az kavuracağız)
Şerbet için;
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhteşem Tadıyla Susamlı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şekeri tencere alalım, üzerine 2 bardak kaynar su dökelim karıştıralım ,şeker erisin.
Yağımızı tencereye alalım .
Yağımız eriyince irmiği ek edelim kavuralım, ben biraz koyu olsun istedim.
Rengi dilek ettiğiniz renkle kavurun .
Susamı ufak tavada az kavurun ve kavrulmuş irmiğe ek edelim altını kapatalım.
Şerbeti dökelim, karıştıralım.
Ocağın altını yakalım kaynayınca altını kısalım .
Suyunu çekince üzerine havlu peçete koyalım, kapağını kapatalım ,10 dk kadar demlendirelim .
Sıcak servis edelim deneyecek olanlara afiyet olsun.
Muhteşem Tadıyla Susamlı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı