Mükemmel Gelin Çantası (Bohçası) Tanımı İçin Malzemeler
Pankek hamuru için;
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Arası için;
2 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Bulamak için;
Hindistan cevizi
Üzeri için;
Çikolata sosu
Mükemmel Gelin Çantası (Bohçası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle krem şantiyi yapmaya başlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına krem şanti ve sütü alarak çırpalım.
Koyulaşıp istediğimiz kıvama gelen krem şantinin üzerini streç sinemayla kapatalım ve buzdolabına dinlenmeye bırakalım. Bizde bu sırada pankek hamurumuzu yapalım.
Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
Üzerine süt, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ek ederek tekrar çırpmaya devam edelim.
Hazır olan pankek hamurumuzdan küçük 1 kepçe kadarını ocağa aldığımız tavamıza dökelim ve üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim. (tavanız yapışmaz tava ise yağlama süreci yapmanıza gerek yok, benim tavam yapışmaz tava olmadığı için hafif bir yağlama yapıp bu halde pişirmeye devam ettim. )
Tüm pankek harcımızı bu halde pişirerek farklı bir tabağa alalım.
Beklerken pankeklerimizin üzerine buzdolabı poşeti örtelim ki yumuşasın ve katlarken kırılmasın. (üzerine buzdolabı poşeti örtmezseniz kurur ve hazırlamamız zorlaşır. )
Hazırladığımız krem şantiyi soğuyan pankeklerimizin yarı kısmına gelecek kadar 1 kaşık yardımıyla sürelim. (sıkma torbanız var ise onunla sıkıp da sürebilirsiniz. )
Kremalarını koyduğumuz pankeklerimizi ortadan ikiye katlayalım.
Taşan krem şantiyi 1 çay kaşığı yardımı ile düzeltelim.
Bütün pankekleri bu halde hazırladıktan sonra hindistan cevizine bulayalım.
Üzerine çikolata sosumuzu sıkalım. (ben bir plastik kaba alıp buzdolabında biraz dinlendirdim daha sonra servis ettim size de tavsiye ederim. )
Tüm süreçler bittikten sonra servis ederken servis tabağında sizler dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. !Yaptığınız tanımları benimle paylaşmayı unutmayın.
Mükemmel Gelin Çantası (Bohçası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pankek hamuru için;
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Arası için;
2 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Bulamak için;
Hindistan cevizi
Üzeri için;
Çikolata sosu
Mükemmel Gelin Çantası (Bohçası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle krem şantiyi yapmaya başlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına krem şanti ve sütü alarak çırpalım.
Koyulaşıp istediğimiz kıvama gelen krem şantinin üzerini streç sinemayla kapatalım ve buzdolabına dinlenmeye bırakalım. Bizde bu sırada pankek hamurumuzu yapalım.
Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım.
Üzerine süt, sıvı yağ, kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ek ederek tekrar çırpmaya devam edelim.
Hazır olan pankek hamurumuzdan küçük 1 kepçe kadarını ocağa aldığımız tavamıza dökelim ve üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim. (tavanız yapışmaz tava ise yağlama süreci yapmanıza gerek yok, benim tavam yapışmaz tava olmadığı için hafif bir yağlama yapıp bu halde pişirmeye devam ettim. )
Tüm pankek harcımızı bu halde pişirerek farklı bir tabağa alalım.
Beklerken pankeklerimizin üzerine buzdolabı poşeti örtelim ki yumuşasın ve katlarken kırılmasın. (üzerine buzdolabı poşeti örtmezseniz kurur ve hazırlamamız zorlaşır. )
Hazırladığımız krem şantiyi soğuyan pankeklerimizin yarı kısmına gelecek kadar 1 kaşık yardımıyla sürelim. (sıkma torbanız var ise onunla sıkıp da sürebilirsiniz. )
Kremalarını koyduğumuz pankeklerimizi ortadan ikiye katlayalım.
Taşan krem şantiyi 1 çay kaşığı yardımı ile düzeltelim.
Bütün pankekleri bu halde hazırladıktan sonra hindistan cevizine bulayalım.
Üzerine çikolata sosumuzu sıkalım. (ben bir plastik kaba alıp buzdolabında biraz dinlendirdim daha sonra servis ettim size de tavsiye ederim. )
Tüm süreçler bittikten sonra servis ederken servis tabağında sizler dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. !Yaptığınız tanımları benimle paylaşmayı unutmayın.
Mükemmel Gelin Çantası (Bohçası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı