Eksiksiz İmgesi İle Kalbinizi Çalacak Tanım Tavuklu Mantarlı Kiş Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
Tereyağ (Soğuk) 120gr
Un-180gr
Süt (Soğuk) 2 yemek kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
İç Harcı İçin
Tavuk göğüsü (Yaklaşık 200 gr)
Mantar-200gr
Soğan-1 adet
Dereotu (Göz kararı)
Karabiber
Tuz
Sosu İçin
Krema-1 su bardağı (yaklaşık 200gr)
Yumurta-3 adet
Kaşar peyniri -100gr
Muskat çevizi (Olmasa da olur)
Tuz
Karabiber
Kusursuz İmgesi İle Kalbinizi Çalacak Tanım Tavuklu Mantarlı Kiş Tanımı Yapılışı
Tereyağı, tuzu ve unu el yardımıyla ufalıyoruz (Ben mikser ile düşük ayarda çırptım)
Akabinde sütü ekliyoruz ve yumuşak hamur elde ediyoruz. Kalıbımıza yerleştirip halini verdikten sonra, 10-15 dakika dondurucuya atıyoruz.
İç harcı için tavaya küp küp doğranmış soğanı ve tavukları alıyoruz, 2-3 dakika kadar kavuruyoruz, mantarı ekliyoruz ve 7-8 dakika kavurmaya devam ediyoruz.
Son olarak tuz, karabiber ve doğranmış dereotu ekliyoruz, ocağın altını kapatıyoruz. Ve sosunu hazırlıyoruz.
Küçük bir kasede krema + yumurtayı tel yardımı ile çırpıyoruz, azcık kaşar, tuz, karbiber ve muskat çevizi ekliyoruz.
Dondurucudan hamurumuzu 180• derece evvelce ısıtılmış fırına 10 dakika atıyoruz. Hamurumuzu aldıktan sonra iç harcımızı döküyoruz ve haline nazaran ayarlıyoruz, (ben biraz da ıspanak yaprakları kullandım)
Sosumuzu döküyoruz, üstüne kaşar peyniri serpiştiriyoruz ve fırına veriyoruz. Denetimli pişiriniz 25-30 dakika. Şimdiden afiyet olsun
Hamuru İçin
Tereyağ (Soğuk) 120gr
Un-180gr
Süt (Soğuk) 2 yemek kaşığı
Tuz 1 çay kaşığı
İç Harcı İçin
Tavuk göğüsü (Yaklaşık 200 gr)
Mantar-200gr
Soğan-1 adet
Dereotu (Göz kararı)
Karabiber
Tuz
Sosu İçin
Krema-1 su bardağı (yaklaşık 200gr)
Yumurta-3 adet
Kaşar peyniri -100gr
Muskat çevizi (Olmasa da olur)
Tuz
Karabiber
Kusursuz İmgesi İle Kalbinizi Çalacak Tanım Tavuklu Mantarlı Kiş Tanımı Yapılışı
Tereyağı, tuzu ve unu el yardımıyla ufalıyoruz (Ben mikser ile düşük ayarda çırptım)
Akabinde sütü ekliyoruz ve yumuşak hamur elde ediyoruz. Kalıbımıza yerleştirip halini verdikten sonra, 10-15 dakika dondurucuya atıyoruz.
İç harcı için tavaya küp küp doğranmış soğanı ve tavukları alıyoruz, 2-3 dakika kadar kavuruyoruz, mantarı ekliyoruz ve 7-8 dakika kavurmaya devam ediyoruz.
Son olarak tuz, karabiber ve doğranmış dereotu ekliyoruz, ocağın altını kapatıyoruz. Ve sosunu hazırlıyoruz.
Küçük bir kasede krema + yumurtayı tel yardımı ile çırpıyoruz, azcık kaşar, tuz, karbiber ve muskat çevizi ekliyoruz.
Dondurucudan hamurumuzu 180• derece evvelce ısıtılmış fırına 10 dakika atıyoruz. Hamurumuzu aldıktan sonra iç harcımızı döküyoruz ve haline nazaran ayarlıyoruz, (ben biraz da ıspanak yaprakları kullandım)
Sosumuzu döküyoruz, üstüne kaşar peyniri serpiştiriyoruz ve fırına veriyoruz. Denetimli pişiriniz 25-30 dakika. Şimdiden afiyet olsun