Son konular

Mükemmel Lezzette Revani

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Mükemmel Lezzette Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı irmik /250 ml su bardağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker /250 ml su bardağı
4 su bardağı su
Şerbeti kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatın

Mükemmel Lezzette Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbeti kaynatıp soğumaya bıraktım. Daha sonra yumurtaları bir kabın içine aldım.
Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyip, mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırdım.
Bir su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı yoğurt ve bir su bardağı irmik de ekledikten sonra tekrar karıştırdım.
Son olarakta bir su bardağı un, bir paket kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve bir paket vanilya ekledikten sonra tekrar karıştırdım. Yağlanmış borcama karışımı döktüm.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim. Fırından çıkardıktan sonra revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti üzerine döktüm ve şerbeti çekene kadar beklettim. Afiyet olsun
Mükemmel Lezzette Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tatlıların Kraliçesi Revani Tatlısı Nasıl Yapılır Görüntülü İçin Gereçler 3 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1,5 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Şerbeti 2 su bardağı toz şeker (250 ml) 3 su bardağı su (250 ml) 1 dilim limon yahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Revani Tanımı İçin Gereçler 3 yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için; 3 su bardağı şeker /250 ml su bardağı 3 su bardağı su 1 dilim limon . . . . Revani...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Portakallı Ve Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler 4 yumurta (Oda sıcaklığında) 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt 1 su bardağı mavi haşhaş 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu yarım silme çay kaşığı karbonat 1 portakal kabuğu rendesi (Limon da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler 1 adet rendelenmiş limon kabuğu( sadece sarı kısım rendelenecek) 3 yemek kaşığı toz şeker 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 100 ml/yarım su bardağı irmik 100 ml/yarım su bardağı süt 100 ml/yarım su bardağı sıvı yağ 200ml/1 su bardağı un 1 paket vanilya 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1,5-2 su bardağı un Yarım su bardağı mavi haşhaş 1 kabartma tozu 1 vanilya Şerbet için; 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Üst Alt