Mürdüm Erikli Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Mürdüm Erikli Kek Tanımı İçin Gereçler
800-1000 gram mürdüm eriği (Çekirdekleri çıkartılmış ve dörde bölünmüş)
125 gram yumuşak tereyağı
3 orta uzunluk yumurta
200 gram şeker (1 su bardağı)
200-220 gram un (1,5 su bardağı un)
Kabartma tozu (8gr)
1 paket vanilya şekeri
Yarım su bardağından biraz az. yoğurt (Un ölçüsünü yoğurdun kıvamına nazaran ekleyin. sulu yoğurt ise unu biraz çoğaltın)
Üzeri için kırıntı:
75 gram tereyağı
50 gram şeker
100 gram un
Yarım çay kaşığı tarçın
1 avuç ceviz
Kelepçeli kalıp: 28 cm

Mürdüm Erikli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle üzerindeki kırıntılar için gerekli olan materyalleri ceviz hariç top top olana kadar yoğurun ve kenara alın.
Kek hamuru için tereyağını ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin.
Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak yoğurt ekleyin ve tekrar karıştırın. Unu evvel 200 gram ekleyin yumurtaların büyüklüğüne nazaran gerekirse 20 gram daha ekleyebilirsiniz.
Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur oluyor, erikleri içerisine batıracak biçimde.
Kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Kek hamurunu kalıba aktarın ve düzleştin. Erikleri üzerine dizin ve hamura batırın.
Eriklerin üzerine hazırladığınız kırıntıları serpiştirin. Son olarak bir avuç cevizde serpiştirdikten sonra evvelden ısıtılmış 175 derece alt üst ayar fırına verin. 70-80 dakika pişirin. Kürdan testini hamura batırıp yapın meyvelere denk gelmesin.
Mürdüm Erikli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt