Mürdüm Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yarım limon kabuğu rendesi
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
3,5 çay bardağı un
Üzeri için;
8-10 adet mürdüm eriği
Yarım limon kabuğu rendesi
Crumble için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
Mürdüm Erikli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eriğin verdiği o ekşimsi tadın yakıştığını enfes bir kek.
Öncelikle yumurta ve şekeri 5 dk mikserle çırpalım.
Daha sonra sıvı yağ ve sütü döküp karıştıralım.
Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilya yı da ilave edelim.
Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip bir güzel karıştıralım ve yağladığımız kelepçeli kalıbımıza harcımızı dökelim ve iyice her tarafı eşit olacak şekilde yayalım.
Harcımız diğer kek tariflerine göre daha katı olacaktır ki erikler içine çökmesin.
Daha sonra çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimlediğimiz eriklerimizi sırayla dizelim.
Üzerine rendelenmiş limon kabuğunu da serpelim.
Crumble için tereyağı ve şekeri elimizle iyice yoğuralım.
Daha sonra unumuzu da ekleyip tekrar yoğuralım ve kekimizin üzerine hepsini serpiştirelim.
Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekimiz pişene kadar pişirelim. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Fırından çıkan kekimizi 20-25 dk. Dinlendirip kelepçeli kalıbımızdan çıkarıp servis edebilirsiniz.
Mürdüm Erikli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yarım limon kabuğu rendesi
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
3,5 çay bardağı un
Üzeri için;
8-10 adet mürdüm eriği
Yarım limon kabuğu rendesi
Crumble için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
Mürdüm Erikli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eriğin verdiği o ekşimsi tadın yakıştığını enfes bir kek.
Öncelikle yumurta ve şekeri 5 dk mikserle çırpalım.
Daha sonra sıvı yağ ve sütü döküp karıştıralım.
Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilya yı da ilave edelim.
Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip bir güzel karıştıralım ve yağladığımız kelepçeli kalıbımıza harcımızı dökelim ve iyice her tarafı eşit olacak şekilde yayalım.
Harcımız diğer kek tariflerine göre daha katı olacaktır ki erikler içine çökmesin.
Daha sonra çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimlediğimiz eriklerimizi sırayla dizelim.
Üzerine rendelenmiş limon kabuğunu da serpelim.
Crumble için tereyağı ve şekeri elimizle iyice yoğuralım.
Daha sonra unumuzu da ekleyip tekrar yoğuralım ve kekimizin üzerine hepsini serpiştirelim.
Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekimiz pişene kadar pişirelim. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Fırından çıkan kekimizi 20-25 dk. Dinlendirip kelepçeli kalıbımızdan çıkarıp servis edebilirsiniz.
Mürdüm Erikli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı