Son konular

Mürdüm Erikli Turta

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Mürdüm Erikli Turta Tarifi İçin Malzemeler
150 gram tereyağı
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
Üzeri için;
1 kilo mürdüm eriği
100 gram tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı un
1,5 çay kaşığı tarçın

Mürdüm Erikli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını 2 yumurta ve şekeri ilave ederek çırpalım.
Üzerine sütü ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
Kek hamurundan biraz daha kıvamlı bir hamur olacak.
Kek kalıbının altına yağlı kağıtla koyalım ve üzerine hamurumuzu dökelim.
Eriklerin çekirdeklerini çıkartalım ve ay şeklinde 5-6 parçaya keselim.
Erikleri sık sık olacak şekilde hamurun üzerine dizelim.
3 yemek kaşığı toz şeker. Oda sıcaklığındaki 100 gram tereyağı, 2,5 çay bardağı un ve tarçını bir kaba alıp güzelce yoğuralım ve üzeri için kıtırlı hamuru hazırlayalım.
Eriklerin üzerine bolca serpelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat üzeri kızarana kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
Afiyet olsun

Mürdüm Erikli Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt