Son konular

Mürdüm Erikli Turta

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Mürdüm Erikli Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
120 gram yumuşamış margarin
Yarım su bardağı şeker
1 tane yumurta
Yarım paket toz vanilyalı puding
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı süt
Ortalama 1 su bardağı un (kontrollü)
5-6 adet petibör veya yulaflı bisküvi (eriklerin suyunu çekmesi için)
Arası için;
Çekirdekleri çıkarılıp ikiye ayrılmış mürdüm eriği
2-3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
80 gram margarin
Yarım su bardağından biraz eksik toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 pk vanilya
Ortalama bir su bardağı kadar un

Mürdüm Erikli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için un hariç tüm malzemeler karıştırılır.
En son un eklenerek çırpılır. Yapışkan yumuşak bir hamur olacak.
Hamur yağlanmış tart kalıbına alınır.
Yapışmaması için üzerine hafif un serpilerek kalıba güzelce yayılır.
Hamurun üzerine 5-6 tane bisküvi elimiz ile ufalanarak eşit şekilde döşenir.
Üzerine yan yana erikler dizilir.
Üzerine 2 kaşık toz şeker serpilir.
Ayrı kapta margarin, şeker, tarçın,vanilya ve unu elimiz ile yoğuralım.
Fazla yoğurmadan topak topak olunca eriklerin üzerine eşit şekilde serpilir.
Isıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda kontrollü olarak ortalama 40 dk pişirilir.
Üzeri iyice kızardığında çıkarabilirsiniz.
İsteğe bağlı pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun

Mürdüm Erikli Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt