Mürdüm Erikli Turta Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay bardağı şeker
1 adet vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
200 gram teremyağ
5 bardak un (200 ml)
750 gram mürdüm eriği
3 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı nişasta – su
Mürdüm Erikli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemeleri ele yapışmayan ancak yumuşak bir kıvamda yoğurulur. Un ölçüsü değişkenlik gösterir ancak yarım bardak fazlası olabilir eksik olmaz.
İç malzeme mürdüm erikleri dörde bölünür.
Üzerine şeker ilavesi ile yüksek ateşte pişirilir.
Kabukları rengini iyice verip piştiğini anladığınızda nişasta çok az su ile sulandırılıp üzerine dökülür ve karıştırılır. Benim eriklerim olgundu ve kabuklarını piştikten sonra sosun içinden ayıkladım. Burada tercih size kalmış.
Hamurdan yumruktan az fazla bir top ayrılır.
Kalan hamur ben yuvarlak büyük boy borcam kullandım.
Altına pişirme kağıdı serdikten sonra hamuru güzelce yaydım ve kenarlarına yükselti verdim.
Daha sonra iç harcı döktüm. Ve ayırdığım hamurdan şeritler oluşturarak üzerine döşedim. İsterseniz hamuru buzluğa koyup daha sonra rende de yapabilirsiniz.
175 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar ortalama 30 dk tutulduktan sonra derece 150 dereceye düşürülür ve 20 dakika daha bu şekilde pişirilir.
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir ve servis için dilimlenir.
Dilerseniz pudra şekerine 1 çay kaşığı tarçın da ekleyebilirsiniz.Deneyenlere afiyet olsun.
Mürdüm Erikli Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay bardağı şeker
1 adet vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
200 gram teremyağ
5 bardak un (200 ml)
750 gram mürdüm eriği
3 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı nişasta – su
Mürdüm Erikli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemeleri ele yapışmayan ancak yumuşak bir kıvamda yoğurulur. Un ölçüsü değişkenlik gösterir ancak yarım bardak fazlası olabilir eksik olmaz.
İç malzeme mürdüm erikleri dörde bölünür.
Üzerine şeker ilavesi ile yüksek ateşte pişirilir.
Kabukları rengini iyice verip piştiğini anladığınızda nişasta çok az su ile sulandırılıp üzerine dökülür ve karıştırılır. Benim eriklerim olgundu ve kabuklarını piştikten sonra sosun içinden ayıkladım. Burada tercih size kalmış.
Hamurdan yumruktan az fazla bir top ayrılır.
Kalan hamur ben yuvarlak büyük boy borcam kullandım.
Altına pişirme kağıdı serdikten sonra hamuru güzelce yaydım ve kenarlarına yükselti verdim.
Daha sonra iç harcı döktüm. Ve ayırdığım hamurdan şeritler oluşturarak üzerine döşedim. İsterseniz hamuru buzluğa koyup daha sonra rende de yapabilirsiniz.
175 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar ortalama 30 dk tutulduktan sonra derece 150 dereceye düşürülür ve 20 dakika daha bu şekilde pişirilir.
Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir ve servis için dilimlenir.
Dilerseniz pudra şekerine 1 çay kaşığı tarçın da ekleyebilirsiniz.Deneyenlere afiyet olsun.
Mürdüm Erikli Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı