Musakka Tanımı İçin Materyaller
4 adet patlıcan
3 adet domates
2 diş sarımsak
2 adet soğan
1 avuç maydanoz
2 avuç çekilmiş kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Musakka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı çekilmiş olan kıymayı tavaya alıyoruz, soğan domates baharatlarını atıp kavuruyoruz kırmızı rengi geçene kadar ocağın altını kapatıp doğradığım maydanozları da koyup bir kenara alıyoruz.
4 adet patlıcanın kabuklarını soyup tuzlu suya koyup bekletiyoruz yuvarlak yuvarlak kesiyoruz kızarmış yağın içine atıp gerili önlü kızartıyoruz kızarmış olan patlıcanları borcama dizip üstüne iç harcını döküp her yerine yayıyoruz.
Fırınımı 250 derece alt üst olarak ayarlıyorum.
Yemeğimin üstüne 2 çorba kaşığı salça ve göz kararı su koyarak yemeğimin üstünü süsleyip servis ediyorum. Deneyenlere teşekkür ederim takip ve deftere eklemeyi unutmayın hepinizin mutfağına allah halil ibrahim rahmeti versin.
4 adet patlıcan
3 adet domates
2 diş sarımsak
2 adet soğan
1 avuç maydanoz
2 avuç çekilmiş kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Musakka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İç harcı çekilmiş olan kıymayı tavaya alıyoruz, soğan domates baharatlarını atıp kavuruyoruz kırmızı rengi geçene kadar ocağın altını kapatıp doğradığım maydanozları da koyup bir kenara alıyoruz.
4 adet patlıcanın kabuklarını soyup tuzlu suya koyup bekletiyoruz yuvarlak yuvarlak kesiyoruz kızarmış yağın içine atıp gerili önlü kızartıyoruz kızarmış olan patlıcanları borcama dizip üstüne iç harcını döküp her yerine yayıyoruz.
Fırınımı 250 derece alt üst olarak ayarlıyorum.
Yemeğimin üstüne 2 çorba kaşığı salça ve göz kararı su koyarak yemeğimin üstünü süsleyip servis ediyorum. Deneyenlere teşekkür ederim takip ve deftere eklemeyi unutmayın hepinizin mutfağına allah halil ibrahim rahmeti versin.