Muska Börek Tanımı İçin Materyaller
3 adet yufka
İç harcı için ;
Peynir
Maydanoz
Sosu için ;
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Susam
Muska Börek Tanımı Yapılışı
Öncelikle bir yufkayı ikiye katlayalım yarım daire manzarası olacaktır.
3 parmak eninde boylamasına keselim.
Yufkanın büyüklüğüne nazaran 6 – 7 dilim olacaktır.
Fırça yardımıyla sostan güzelce sürelim.
Her dilimin alt kısmına iç harçtan koyalım.
Üçgen hal vererek katlayıp tepsiye dizelim ve sostan sürelim.
Tüm yufkalara tıpkı süreci uygulayalım.
Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpelim.
180° fırında denetimi biçimde pişirelim.
Puf puf kabaran çıtır çıtır nefis bir börek tanımı, kesinlikle denemelisiniz.
Afiyet olsun
3 adet yufka
İç harcı için ;
Peynir
Maydanoz
Sosu için ;
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için ;
Yumurta sarısı
Susam
Muska Börek Tanımı Yapılışı
Öncelikle bir yufkayı ikiye katlayalım yarım daire manzarası olacaktır.
3 parmak eninde boylamasına keselim.
Yufkanın büyüklüğüne nazaran 6 – 7 dilim olacaktır.
Fırça yardımıyla sostan güzelce sürelim.
Her dilimin alt kısmına iç harçtan koyalım.
Üçgen hal vererek katlayıp tepsiye dizelim ve sostan sürelim.
Tüm yufkalara tıpkı süreci uygulayalım.
Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpelim.
180° fırında denetimi biçimde pişirelim.
Puf puf kabaran çıtır çıtır nefis bir börek tanımı, kesinlikle denemelisiniz.
Afiyet olsun