Son konular

Muska Mantı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Muska Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
3 su bardağı un
1.5 su bardağı su(kontrollü dökelim una nazaran değişiklik olabilir katı olmasın)
Tuz
İç harcı için;
200 gram kıyma
1 adet küçük soğan
2-3 kol maydanoz (ben kullanmadım.olsa hoş olur)
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
10-12 su bardağı pişirmek için su
Sosu için;
5 yemek kaşığı domates rendesi
1 yemek kaşığı salça
Yeterli ölçüde zeytin yağı
Üzeri için;
1-2 diş sarımsak
1 kase yoğurt

Muska Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yoğuralım.
Unu tuzu bir kaba koyalım azar azar su ek ederek yoğuralım.
Çok katı bir hamur olmasın. 10 dakika dinlendirelim.
Bu ortada soğanı küçük küçük doğrayalım.
Maydanozu ince ince kıyıp kıymanın içine ek edelim karabiber ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Ardından hamuru ikiye bölüp oklavayla açalım.
Küçük kareler biçiminde keselim.
Harçtan içine küçük modüller alıp içine koyup üçgen (muska) formunda kapatalım parmaklarınızla bastıralım. Pişerken açılmasın.
Hamuru bu biçimde bitirelim.
Tencereye suyu tuzunu koyup kaynatalım.
Kaynayınca mantı hamurlarını suya atalım.
Kevgir ile alttan alttan karıştıralım yapışmasın. 8-10 dakika.
Bu ortada salça ve domates rendesini bi tavada zeytinyağını koyalım kavuralım.
Hamurlar şeffaf olmaya başlayınca mantıları süzelim.
Servis tabağına koyalım.
Biraz sostan ek edelim karıştıralım.
Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu koyalım.
Tekrardan sostan dökelim.
Maydanoz yahut taze soğan ile süsleyip afiyele yiyelim.
Muska Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Muska Mantı Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yufka 200 gram kıyma 1 adet rendelenmiş soğan Bir tutam kıyılmış maydanoz Tuz,karabiber Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt Tereyağ Muska Mantı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle bir kabın içine kıyma, soğan ,maydanoz ve baharatları ek edip...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Mantı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı ılık su 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yaklaşık 3,5 su bardağı un İç harcı için; 250 gram kıyma 1 adet küçük kuru soğan Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber Yarım çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı karabiber Üzeri için; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su Aldığı kadar un Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt Tereyağı pulbiber 1 yemek kaşığı salça İç için: 250 gram kıyma 1 küçük baş kuru soğan Tuz, karabiber, pul biber Kaynatmak için sıcak su 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Tatar Böreği (Erzurum Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardak un 1,5 su bardak su 1 yemek kaşığı tuz 1 adet yumurta Üzeri için; 2 su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz Sosu için; 300 gram kıyma 2 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Salçalı Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 su bardağı su 1 yumurta Aldığı kadar un Tuz Kıyması için; 200 gram kıyma 1 orta uzunluk soğan Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı kimyon Yarım demet maydanoz Haşlamak için; 1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt