Muzlu Cevizli Gullac Tarifi İcin Malzemeler
*10 gullac yaprağı (250 gr )
*2 litre sut
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı iri doğranmış ceviz
* 2 buyuk muz
Muzlu Cevizli Gullac Tarifi Yapılışı
1
*Sut ve şekeri tencereyi koyup şeker eriyene kadar ısıtın El yakmayacak sıcaklıkta olsun
*Gullac yapraklarını teker teker geniş bir tepside ıslatıp sonra servis edeceğiniz tepsiye alın
*5 gullac yaprağından sonra muzları ve cevizleri yerleştirin ve diğer 5 yaprağı da ustune aynı şekilde ıslatıp yerleştirin
*Sutunuzden biraz kalmış olması lazım atmayın saklayın gullacınız kurudukca ustune dokun
*Dolapta 23 saat dinlendirdikten sonra servis oncesi isteğinize gore suslemesini yapın
Afiyet olsun ❣
Not; Dolaba koyacağınız zaman tepsinizi strecleyin ki ustu kurumasın
*10 gullac yaprağı (250 gr )
*2 litre sut
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı iri doğranmış ceviz
* 2 buyuk muz
Muzlu Cevizli Gullac Tarifi Yapılışı
1
*Sut ve şekeri tencereyi koyup şeker eriyene kadar ısıtın El yakmayacak sıcaklıkta olsun
*Gullac yapraklarını teker teker geniş bir tepside ıslatıp sonra servis edeceğiniz tepsiye alın
*5 gullac yaprağından sonra muzları ve cevizleri yerleştirin ve diğer 5 yaprağı da ustune aynı şekilde ıslatıp yerleştirin
*Sutunuzden biraz kalmış olması lazım atmayın saklayın gullacınız kurudukca ustune dokun
*Dolapta 23 saat dinlendirdikten sonra servis oncesi isteğinize gore suslemesini yapın
Afiyet olsun ❣
Not; Dolaba koyacağınız zaman tepsinizi strecleyin ki ustu kurumasın