Muzlu Çikolatalı Cupkek Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200 mg. klasik su bardağı
4 adet yumurta
2-3 adet çok olgunlaşmış muz
1 ,5 su bardağı toz şeker (keki çok tatlı seviyorsanız 2 bardağa çıkarabilirsiniz )
1 ,5 çay bardağı damla yada modül çikolata
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet kabartma tozu
2 adet vanilya
4 su bardağı un
Muzlu Çikolatalı Cupkek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muzlarımızı çatal yardımıyla düzgünce ezip kenara alalım.
Daha sonra her klasik kek hamurunda olduğu üzere şeker ile yumurtayı açık renk alana ve şeker içinde eriyene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra sırayla sıvı yağ ve sütü ekliyoruz.
En son da un,muz, kabartma tozu, vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.
Kalıplara aldığımız harcı, 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında denetimli olarak 20-25 dakika pişiriyoruz.
Ben bu tanımdan ortalama 28 adet çıkardım çok fazla gelirse tanımın yarısını da uygulayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Belirtmemde yarar var benim muzlarım çok ufak yerli muz oldukları için ben 5 adet kullandım.
Pasta kağıdı yada yağlanmış metal yahut porselen cupkek kalıbı (ben kağıt kullandım)
Muzlu Çikolatalı Cupkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Bardak ölçüsü 200 mg. klasik su bardağı
4 adet yumurta
2-3 adet çok olgunlaşmış muz
1 ,5 su bardağı toz şeker (keki çok tatlı seviyorsanız 2 bardağa çıkarabilirsiniz )
1 ,5 çay bardağı damla yada modül çikolata
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet kabartma tozu
2 adet vanilya
4 su bardağı un
Muzlu Çikolatalı Cupkek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle muzlarımızı çatal yardımıyla düzgünce ezip kenara alalım.
Daha sonra her klasik kek hamurunda olduğu üzere şeker ile yumurtayı açık renk alana ve şeker içinde eriyene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra sırayla sıvı yağ ve sütü ekliyoruz.
En son da un,muz, kabartma tozu, vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.
Kalıplara aldığımız harcı, 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında denetimli olarak 20-25 dakika pişiriyoruz.
Ben bu tanımdan ortalama 28 adet çıkardım çok fazla gelirse tanımın yarısını da uygulayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Belirtmemde yarar var benim muzlarım çok ufak yerli muz oldukları için ben 5 adet kullandım.
Pasta kağıdı yada yağlanmış metal yahut porselen cupkek kalıbı (ben kağıt kullandım)
Muzlu Çikolatalı Cupkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı