Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 adet kararmış muz
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) un
Ganaj için;
200 ml krema
80 gram kare sütlü çikolata
Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta yumurta, şeker ve ezdiğimiz muzu 3-4 dakika çırpıyoruz.
Yoğurt ve erittiğimiz tereyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kalan malzemeleri de eleyip içine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Yağladığımız kek kalıbına harcı ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
Kek fırından çıktıktan sonra küçük bir tencereye kremayı koyup kaynatmadan ısıtıyoruz.
Isınan kremayı ocaktan alıp çikolatayı içine koyarak eritiyoruz.
Homojen bir kıvam alan ganajı kekin üstüne döküyoruz. Afiyet olsun….
Görsel olarak güzel durması için bir muzu boydan ikiye bölük kalıba koyduğunuz harcın üstüne koyabilirsiniz.
Biz baton kalıp kullanmayı tercih ettik. Yuvarlak bir kalıp kullanmak isterseniz 20-22 cm genişliğindeki kalıpları kullanabilirsiniz.
Biz harcı kalıba koyduktan sonra üstüne çikolata parçaları koyduk. Siz de üstüne dilediğiniz çikolatayı ya da kuruyemişi koyabilirsiniz.
Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 adet kararmış muz
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) un
Ganaj için;
200 ml krema
80 gram kare sütlü çikolata
Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta yumurta, şeker ve ezdiğimiz muzu 3-4 dakika çırpıyoruz.
Yoğurt ve erittiğimiz tereyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kalan malzemeleri de eleyip içine ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Yağladığımız kek kalıbına harcı ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
Kek fırından çıktıktan sonra küçük bir tencereye kremayı koyup kaynatmadan ısıtıyoruz.
Isınan kremayı ocaktan alıp çikolatayı içine koyarak eritiyoruz.
Homojen bir kıvam alan ganajı kekin üstüne döküyoruz. Afiyet olsun….
Görsel olarak güzel durması için bir muzu boydan ikiye bölük kalıba koyduğunuz harcın üstüne koyabilirsiniz.
Biz baton kalıp kullanmayı tercih ettik. Yuvarlak bir kalıp kullanmak isterseniz 20-22 cm genişliğindeki kalıpları kullanabilirsiniz.
Biz harcı kalıba koyduktan sonra üstüne çikolata parçaları koyduk. Siz de üstüne dilediğiniz çikolatayı ya da kuruyemişi koyabilirsiniz.
Muzlu Çikolatalı Kek (Banana Bread) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı