SoruCevap
Yeni Üye
Muzlu Fit Kek Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
1 su bardağı pekmez
1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
Avuç dolusu ceviz
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
3 tatlı kaşığı kakao
1.5 su bardağı tam buğday unu
2 küçük uzunluk muz
Ben aroma katması için yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi yağı ve 1 çimdik tarçın da koydum. isterseniz onlarda eklenebilir.
Muzlu Fit Kek Tanımı Yapılışı
Yumurtaları ve pekmezi rengi açılana kadar çırpıyoruz.
Cevizleri elimizde parçalayıp ekliyoruz.
Hindistan cevizi yağı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kakao, karbonat ve tam buğday ununu ekleyip tahta kaşık yahut spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serili baton kek kalıbına kekimizi boşaltıp üzerine uzunluğuna ikiye ayırdığımız muzları ekliyoruz.
180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. Sağlıklı günler
2 yumurta
1 su bardağı pekmez
1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
Avuç dolusu ceviz
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
3 tatlı kaşığı kakao
1.5 su bardağı tam buğday unu
2 küçük uzunluk muz
Ben aroma katması için yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi yağı ve 1 çimdik tarçın da koydum. isterseniz onlarda eklenebilir.
Muzlu Fit Kek Tanımı Yapılışı
Yumurtaları ve pekmezi rengi açılana kadar çırpıyoruz.
Cevizleri elimizde parçalayıp ekliyoruz.
Hindistan cevizi yağı ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kakao, karbonat ve tam buğday ununu ekleyip tahta kaşık yahut spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serili baton kek kalıbına kekimizi boşaltıp üzerine uzunluğuna ikiye ayırdığımız muzları ekliyoruz.
180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. Sağlıklı günler