Muzlu Kahvaltı Ekmeği Tarifi Resimli
Resimli Muzlu Kahvaltı Ekmeği Tarifi
Muzlu Kahvaltı Ekmeği Tarifi
imagesmuzlukahvaltiekmegitarifiresimli5ad43c8d19a11
Malzemeler
3 bardak beyaz un
½ bardak tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 buyuk olgun muz, ezilmiş
30 gram tereyağı
¼ bardak sut
¾ bardak su
Hazırlanışı
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak su ve sutu daha sonra muz puresini ilave edin Unları bir kaşıkla serperek sıvıları ortecek şekilde ilave edin Tuzu ve yumuşatılmış tereyağını unların hemen ustune haznenin farklı koşelerine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
Beyaz ekmek, 750 gram, acık kabuk rengini secerek makineyi calıştırın
Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra
Resimli Muzlu Kahvaltı Ekmeği Tarifi
Muzlu Kahvaltı Ekmeği Tarifi
imagesmuzlukahvaltiekmegitarifiresimli5ad43c8d19a11
Malzemeler
3 bardak beyaz un
½ bardak tam buğday unu
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 buyuk olgun muz, ezilmiş
30 gram tereyağı
¼ bardak sut
¾ bardak su
Hazırlanışı
Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak su ve sutu daha sonra muz puresini ilave edin Unları bir kaşıkla serperek sıvıları ortecek şekilde ilave edin Tuzu ve yumuşatılmış tereyağını unların hemen ustune haznenin farklı koşelerine yerleştirin Unların ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
Beyaz ekmek, 750 gram, acık kabuk rengini secerek makineyi calıştırın
Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra