Muzlu Karamelli Magnolia Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 bardak şeker
1 kahve fincanı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 adet vanilin
1 kutu sıvı krema
Ortası için
1 paket burçak bisküvi
Karemel sosu için
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı krema
Süslemek için
1 tane muz
Muzlu Karamelli Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebisi için süt ,şeker, un ,nişasta ,yumurta sarısını tencereye alalım güzelce çırpalım.
Daha sonra karıştıra karıştıra göz göz olana kadar pişirelim.
Pişen muhallebisine vanilyayı ekleyelim ve karıştırıp soğuması için kenara alalım.
Muhallebimiz soğurken biz bisküvileri robottan geçirelim.
Her kasenin tabanına 2yemek kaşığı dökelim.
Soğuyan muhallebiye kremadan iki yemek kaşığı ayırıp kalanını muhallebimize dökelim ve mikserle çırpalım.
2 yemek kaşığı muhallebiden bisküvinin üzerine dökelim.
Muz dilimleyip kenarlarına isteğe bağlı dizelim ve tekrar bisküvi serpelim ve tekrar muhallebi dökelim.
Bu ortada karamel için tavaya şekeri alıp kavuralım.
Kavrulan şekere krema ekleyip güzelce eriyinceye kadar karıştıralım.
Soğuyunca muhallebimizin üzerine dökelim isteğe bağlı süsleyelim.
Muzlu Karamelli Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 bardak şeker
1 kahve fincanı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 adet vanilin
1 kutu sıvı krema
Ortası için
1 paket burçak bisküvi
Karemel sosu için
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı krema
Süslemek için
1 tane muz
Muzlu Karamelli Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebisi için süt ,şeker, un ,nişasta ,yumurta sarısını tencereye alalım güzelce çırpalım.
Daha sonra karıştıra karıştıra göz göz olana kadar pişirelim.
Pişen muhallebisine vanilyayı ekleyelim ve karıştırıp soğuması için kenara alalım.
Muhallebimiz soğurken biz bisküvileri robottan geçirelim.
Her kasenin tabanına 2yemek kaşığı dökelim.
Soğuyan muhallebiye kremadan iki yemek kaşığı ayırıp kalanını muhallebimize dökelim ve mikserle çırpalım.
2 yemek kaşığı muhallebiden bisküvinin üzerine dökelim.
Muz dilimleyip kenarlarına isteğe bağlı dizelim ve tekrar bisküvi serpelim ve tekrar muhallebi dökelim.
Bu ortada karamel için tavaya şekeri alıp kavuralım.
Kavrulan şekere krema ekleyip güzelce eriyinceye kadar karıştıralım.
Soğuyunca muhallebimizin üzerine dökelim isteğe bağlı süsleyelim.
Muzlu Karamelli Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı