Muzlu Köstebek Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Krema için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağına yakın şeker
3 yemek kaşığı nisasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Ortası için;
Muz
Muzlu Köstebek Pasta Tanımı Yapılışı
Çırpma kabına yumurta ve şeker ve vanilya konulup köpük köpük olana kadar çırpalım.
Daha sonra sıvı yağ ve sütü ek edip çırpmaya devam edelim.
Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu da ekleyip çok kısa çırpalım yağlı borcama keki döküp 180 derecelik fırında pişirelim.
Bu sırada kremasını pişirelim. sütü, şekeri, unu, yumurta sarisini ve nişastayı tencereye koyup kaynayana kadar pişirelim.
Pişen kremaya biraz soğuyunca toz kremşantiyi ve vanilyayı da ekleyip süratlice çırpalım.
Keki hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.
Pişen ve biraz soğuyan keki bardağın ağız kısmıyla kesip yuvarlaklar oluşturalım, bu süreci yaptıktan sonra kalan kekleri elimizle ufalayalım.
Yuvarlak dilimlerin üzerine muz koyalım ve kremadan sıkalım ufaladığımız kekleri de üzerine bulayalım ve 1-2 saat buzdolabında bekleyip servis edelim.
Hafif ve hoş bir tatlı yapacaklara şimdiden afiyet olsun
Kek için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Krema için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağına yakın şeker
3 yemek kaşığı nisasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Ortası için;
Muz
Muzlu Köstebek Pasta Tanımı Yapılışı
Çırpma kabına yumurta ve şeker ve vanilya konulup köpük köpük olana kadar çırpalım.
Daha sonra sıvı yağ ve sütü ek edip çırpmaya devam edelim.
Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu da ekleyip çok kısa çırpalım yağlı borcama keki döküp 180 derecelik fırında pişirelim.
Bu sırada kremasını pişirelim. sütü, şekeri, unu, yumurta sarisini ve nişastayı tencereye koyup kaynayana kadar pişirelim.
Pişen kremaya biraz soğuyunca toz kremşantiyi ve vanilyayı da ekleyip süratlice çırpalım.
Keki hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.
Pişen ve biraz soğuyan keki bardağın ağız kısmıyla kesip yuvarlaklar oluşturalım, bu süreci yaptıktan sonra kalan kekleri elimizle ufalayalım.
Yuvarlak dilimlerin üzerine muz koyalım ve kremadan sıkalım ufaladığımız kekleri de üzerine bulayalım ve 1-2 saat buzdolabında bekleyip servis edelim.
Hafif ve hoş bir tatlı yapacaklara şimdiden afiyet olsun