Muzlu Malaga Pastası (Borcamda En Pratiğinden Enfes Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
700 ml süt
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti
12-14 adet muz
1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
Çikolata sosu için (ganaj için);
1 kutu krema (200ml)
150-200 gram bitter çikolata
Süslemek için;
Fıstık veya fındık
Muzlu Malaga Pastası (Borcamda En Pratiğinden Enfes Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürüne denk çırpalım.
Üzerine sıvı yağ, süt ekleyip karıştıralım.
Ardında elenmiş un ,nişasta, kakao ,kabartma tozu ekleyelim ,kekimizi tekrar karıştıralım.
Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama harcımızı döküp 180 derece alt üst ayarda kekimizi 20 dk pişirelim.
Kürdan testi yapalım pişip pişmediğini ona göre fırından çıkartalım.
Kremamız için;Tencereye tereyağ ve toz şanti hariç diğer malzemeleri alalım devamı karıştırarak pişirelim .
Koyulaşınca ocağın altını kapatıp tereyağ ekleyip karıştıralım tekrar üzerini kapatıp ılımasını bekleyelim.
Ilıdıktan sonra toz şantiyi ekleyip tekrar mikserle 2-3 dk çırpalım.
Kekimiz soğuduktan sonra soğuk sütümüzü üzerine gezdirelim.
Kekimizin üzerine kremamızı düzgün bir şekilde yayalım muzları sıra halinde dizelim resimde gördüğünüz gibi (bendeki muzlar ufaktı ortadan kesmedim ).
Sosu için kremayı ısıtıyoruz ( kaynatmıyoruz kesinlikle ).
İçine çikolatayı ekleyip karıştırarak eritiyoruz 5 dk bekletin.
Çikolata sosumuzu muzların üzerine gezdirerek tamamen döküyoruz her yerini kaplıyoruz sosumuzla.
En son olarak ister beyaz çikolata ister sütlü çikolata eritip üzerini süslüyoruz.
Kenarlarına ister fındık içi ister fıstık ben gibi süsleyebilirsiniz tercih sizin.
2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyerek servise hazırdır pastamız mutlaka denenmesi gereken lezzet
Afiyet olsun
Muzlu Malaga Pastası (Borcamda En Pratiğinden Enfes Malaga Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
700 ml süt
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket toz krem şanti
12-14 adet muz
1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
Çikolata sosu için (ganaj için);
1 kutu krema (200ml)
150-200 gram bitter çikolata
Süslemek için;
Fıstık veya fındık
Muzlu Malaga Pastası (Borcamda En Pratiğinden Enfes Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürüne denk çırpalım.
Üzerine sıvı yağ, süt ekleyip karıştıralım.
Ardında elenmiş un ,nişasta, kakao ,kabartma tozu ekleyelim ,kekimizi tekrar karıştıralım.
Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama harcımızı döküp 180 derece alt üst ayarda kekimizi 20 dk pişirelim.
Kürdan testi yapalım pişip pişmediğini ona göre fırından çıkartalım.
Kremamız için;Tencereye tereyağ ve toz şanti hariç diğer malzemeleri alalım devamı karıştırarak pişirelim .
Koyulaşınca ocağın altını kapatıp tereyağ ekleyip karıştıralım tekrar üzerini kapatıp ılımasını bekleyelim.
Ilıdıktan sonra toz şantiyi ekleyip tekrar mikserle 2-3 dk çırpalım.
Kekimiz soğuduktan sonra soğuk sütümüzü üzerine gezdirelim.
Kekimizin üzerine kremamızı düzgün bir şekilde yayalım muzları sıra halinde dizelim resimde gördüğünüz gibi (bendeki muzlar ufaktı ortadan kesmedim ).
Sosu için kremayı ısıtıyoruz ( kaynatmıyoruz kesinlikle ).
İçine çikolatayı ekleyip karıştırarak eritiyoruz 5 dk bekletin.
Çikolata sosumuzu muzların üzerine gezdirerek tamamen döküyoruz her yerini kaplıyoruz sosumuzla.
En son olarak ister beyaz çikolata ister sütlü çikolata eritip üzerini süslüyoruz.
Kenarlarına ister fındık içi ister fıstık ben gibi süsleyebilirsiniz tercih sizin.
2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra dilimleyerek servise hazırdır pastamız mutlaka denenmesi gereken lezzet
Afiyet olsun
Muzlu Malaga Pastası (Borcamda En Pratiğinden Enfes Malaga Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı