SoruCevap
Yeni Üye
Muzlu Paşa Lokumu Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Muz
Hindistan cevizi
Muzlu Paşa Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kare fırın tepsimizin her yerini hindistan cevizi ile kaplayalım.
Daha sonra muhallebisi için tereyağı hariç her şeyi karıştırarak pişirelim.
Pişmeye yakın tereyağını katalım. Göz göz olunca ocaktan alalım, mikser ile çırpalım.
Yavaşça hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye dökelim.
Bu formda soğumaya bırakalım.
O sırada 1 su bardağı soğuk sütle krem şantiyi hazırlayalım.
Soğuyan muhallebinin üstüne krem şantiyi yayalım.
Bu biçimde buzdolabına kaldırıp 1 2 saat dinlendirelim. Daha sonra ortalarına muz vb. Koyup saralım. Afiyet olsun.
Muzlu Paşa Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
3 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Muz
Hindistan cevizi
Muzlu Paşa Lokumu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kare fırın tepsimizin her yerini hindistan cevizi ile kaplayalım.
Daha sonra muhallebisi için tereyağı hariç her şeyi karıştırarak pişirelim.
Pişmeye yakın tereyağını katalım. Göz göz olunca ocaktan alalım, mikser ile çırpalım.
Yavaşça hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye dökelim.
Bu formda soğumaya bırakalım.
O sırada 1 su bardağı soğuk sütle krem şantiyi hazırlayalım.
Soğuyan muhallebinin üstüne krem şantiyi yayalım.
Bu biçimde buzdolabına kaldırıp 1 2 saat dinlendirelim. Daha sonra ortalarına muz vb. Koyup saralım. Afiyet olsun.
Muzlu Paşa Lokumu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı