Muzlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için materyaller;
8 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ılık su
Pasta kreması için;
400 gr sütlü yahut bitter çikolata
400 ml sıvı krema
Arasına koymak için;
Muz
Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaların aklarını ve sarılarını başka kaplara ayıralım.
Toz şekerin yarısını,yumurtanın beyazıyla 5 dakika blender ile çırpalım .
Diğer yarısını yumurtanın sarısı ile 5 dakika çırpalım, karışımı birleştirelim.
Üzerine ılık su, elenmiş kabartma tozu, vanilin ,un ve nişastayı ekleyelim karıştıralım.
20 cm kalıba dökelim .
180° ayarlanmış fırında 45 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra 3 modüle keselim .
Ganaj için kremayı pişirme kabına alalım .
Kremayı hafif ısıtalım altını kapatalım.
Üzerine çikolatayı ek edelim karıştıralım ve benmari yöntemi eritelim.
1 gün oda sıcaklığında koruma edelim.
Pandispanyanın alt katına hazırladığımız ganajı sürelim .
Üzerine muz ,tekrar ganaj ek edelim.
Diğer katlarıda birebir biçimde yapalım.
Kalan ganajla kenarlarını sıvayalım .
Süsleyip buzdolabında 3 saat bekletelim servis yapalım.
Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya için materyaller;
8 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ılık su
Pasta kreması için;
400 gr sütlü yahut bitter çikolata
400 ml sıvı krema
Arasına koymak için;
Muz
Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaların aklarını ve sarılarını başka kaplara ayıralım.
Toz şekerin yarısını,yumurtanın beyazıyla 5 dakika blender ile çırpalım .
Diğer yarısını yumurtanın sarısı ile 5 dakika çırpalım, karışımı birleştirelim.
Üzerine ılık su, elenmiş kabartma tozu, vanilin ,un ve nişastayı ekleyelim karıştıralım.
20 cm kalıba dökelim .
180° ayarlanmış fırında 45 dakika pişirelim.
Soğuduktan sonra 3 modüle keselim .
Ganaj için kremayı pişirme kabına alalım .
Kremayı hafif ısıtalım altını kapatalım.
Üzerine çikolatayı ek edelim karıştıralım ve benmari yöntemi eritelim.
1 gün oda sıcaklığında koruma edelim.
Pandispanyanın alt katına hazırladığımız ganajı sürelim .
Üzerine muz ,tekrar ganaj ek edelim.
Diğer katlarıda birebir biçimde yapalım.
Kalan ganajla kenarlarını sıvayalım .
Süsleyip buzdolabında 3 saat bekletelim servis yapalım.
Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı