Muzlu Profiterol Tanımı İçin Gereçler
Profiterol hamuru için;
4 dolu yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı un
3 yumurta
1 fiske tuz
İç dolgusu için;
1 paket hazır toz muzlu puding
3 su bardağı süt
Üzeri için;
1 paket bitter çikolatalı puding
3 su bardağı süt
Muzlu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Profiterol hamuru için tereyağını bir tencereye alıp ocağa koyalım. Biraz erimeye başladıktan sonra suyu ek edelim. Yağ büsbütün eriyince unu ek edelim.
Hamur kıvamına gelince tabanı hafif tutana kadar pişirelim.
Fotoğrafta gördüğünüz kıvama gelince öteki bir kaba alıp 15 dakika soğuması için bırakalım. ( hamuru yumurtaların pişmemesi için soğutuyoruz)
Hamur soğuduktan sonra 3 yumurtayı tek tek hamura ekleyip hamura yumurtaları yediriyoruz ve tuzu da bu basamakta ekliyoruz.
Hamuru fırın tepsisine bir yemek kaşığı yardımı ile istediğiniz büyüklükte koyuyoruz.
180 derece de 25 dakika pişiriyoruz. İç dolgusu için hazır toz pudingi tencereye alıp sütü üzerine ekledikten sonra kaynayıncaya kadar devamlı karıştırıyoruz.
Kaynayıp kıvam aldıktan sonra öbür bir kaba alıp soğuması için ayırıyoruz. (normalde pudinge 3. 5 su bardağı süt konulması gerekiyordu ben iç dolgusu daha kıvamlı olsun diye 3 su bardağı süt ekledim).
Üzerindeki sos için hazır pudingi tencereye alıp sütü ekledikten sonra kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz.
Soğuması için bırakıyoruz. (normalde bu pudinge 2. 5 su bardağı süt ekleniyordu lakin ben sos üzere olsun diye 3 su bardağı süt ekledim. Siz çikolata sosu da kullanabilirsiniz)
Hamur piştikten sonra iç dolgusunu hamuru kesip ortasına koyuyoruz.
Bütün hamurlara birebirini tekrarlıyoruz.
Servis sırasında isteğe bağlı olarak çikolatalı puding den ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun .
Muzlu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Profiterol hamuru için;
4 dolu yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı un
3 yumurta
1 fiske tuz
İç dolgusu için;
1 paket hazır toz muzlu puding
3 su bardağı süt
Üzeri için;
1 paket bitter çikolatalı puding
3 su bardağı süt
Muzlu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Profiterol hamuru için tereyağını bir tencereye alıp ocağa koyalım. Biraz erimeye başladıktan sonra suyu ek edelim. Yağ büsbütün eriyince unu ek edelim.
Hamur kıvamına gelince tabanı hafif tutana kadar pişirelim.
Fotoğrafta gördüğünüz kıvama gelince öteki bir kaba alıp 15 dakika soğuması için bırakalım. ( hamuru yumurtaların pişmemesi için soğutuyoruz)
Hamur soğuduktan sonra 3 yumurtayı tek tek hamura ekleyip hamura yumurtaları yediriyoruz ve tuzu da bu basamakta ekliyoruz.
Hamuru fırın tepsisine bir yemek kaşığı yardımı ile istediğiniz büyüklükte koyuyoruz.
180 derece de 25 dakika pişiriyoruz. İç dolgusu için hazır toz pudingi tencereye alıp sütü üzerine ekledikten sonra kaynayıncaya kadar devamlı karıştırıyoruz.
Kaynayıp kıvam aldıktan sonra öbür bir kaba alıp soğuması için ayırıyoruz. (normalde pudinge 3. 5 su bardağı süt konulması gerekiyordu ben iç dolgusu daha kıvamlı olsun diye 3 su bardağı süt ekledim).
Üzerindeki sos için hazır pudingi tencereye alıp sütü ekledikten sonra kıvam alıncaya kadar kaynatıyoruz.
Soğuması için bırakıyoruz. (normalde bu pudinge 2. 5 su bardağı süt ekleniyordu lakin ben sos üzere olsun diye 3 su bardağı süt ekledim. Siz çikolata sosu da kullanabilirsiniz)
Hamur piştikten sonra iç dolgusunu hamuru kesip ortasına koyuyoruz.
Bütün hamurlara birebirini tekrarlıyoruz.
Servis sırasında isteğe bağlı olarak çikolatalı puding den ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun .
Muzlu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı