Muzlu Rulo Pasta (Çok Kolay Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
4 tane yumurta
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı ılıktan biraz sıcak su
Çeyrek limon suyu
1 çimdik tuz
Kreması için;
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta unu
2 su bardağı süt (200ml bardak ölçüm)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı şeker
Arasına koymak için;
2,5 adet muz
Üzeri için
Pudra şekeri
Muzlu Rulo Pasta (Çok Kolay Ve Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kremayı pişirip soğutun. Un süt şeker nişasta ununu güzelce çırpın, ocağı yakın kıvam alana kadar karıştırın.
Tereyağı ve vanilya şekerini ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıp kenara alın üzerini streç folyoyla kapatıp soğutun.
Fırını 180 derece alt üst ayarda açın ısınsın. Yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırın. Yumurta.
Sarılarına şekeri suyu ve limonu azar azar ekleyerek çırpın. Sonra kabartma tozunu una ekleyip karıştırın ve eleyerek vanilya şekeriyle beraber ekleyin.
Bir spatula ile güzelce pürüzsüz olana kadar karıştırın. Yumurta beyazını bir çimdik tuz ile kar gibi olana kadar çırpın yumurta sarılı karışımına üç aşamada ekleyerek yedirin, havasını.
Söndürmeden yavaş yavaş katlamalı olarak spatula ile karıştırın.
Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp 15 dakika pişirin fırından alın hemen rulo yapın ve üzerine bir bez örtüp ılıtın ama soğutmayın.
Kremayı mikserle çırpın, ılıyan ruloyu açın fırın kağıdını çıkartın içine eşit şekilde kremayı yayın.
Muzların başına yerleştirip rulo yapın buz dolabına kaldırın 2 saat dinlendirip üzerine pudra şekeri döküp. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Muzlu Rulo Pasta (Çok Kolay Ve Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
4 tane yumurta
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı ılıktan biraz sıcak su
Çeyrek limon suyu
1 çimdik tuz
Kreması için;
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta unu
2 su bardağı süt (200ml bardak ölçüm)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı şeker
Arasına koymak için;
2,5 adet muz
Üzeri için
Pudra şekeri
Muzlu Rulo Pasta (Çok Kolay Ve Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kremayı pişirip soğutun. Un süt şeker nişasta ununu güzelce çırpın, ocağı yakın kıvam alana kadar karıştırın.
Tereyağı ve vanilya şekerini ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıp kenara alın üzerini streç folyoyla kapatıp soğutun.
Fırını 180 derece alt üst ayarda açın ısınsın. Yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırın. Yumurta.
Sarılarına şekeri suyu ve limonu azar azar ekleyerek çırpın. Sonra kabartma tozunu una ekleyip karıştırın ve eleyerek vanilya şekeriyle beraber ekleyin.
Bir spatula ile güzelce pürüzsüz olana kadar karıştırın. Yumurta beyazını bir çimdik tuz ile kar gibi olana kadar çırpın yumurta sarılı karışımına üç aşamada ekleyerek yedirin, havasını.
Söndürmeden yavaş yavaş katlamalı olarak spatula ile karıştırın.
Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp 15 dakika pişirin fırından alın hemen rulo yapın ve üzerine bir bez örtüp ılıtın ama soğutmayın.
Kremayı mikserle çırpın, ılıyan ruloyu açın fırın kağıdını çıkartın içine eşit şekilde kremayı yayın.
Muzların başına yerleştirip rulo yapın buz dolabına kaldırın 2 saat dinlendirip üzerine pudra şekeri döküp. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Muzlu Rulo Pasta (Çok Kolay Ve Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı