Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için;
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un
Yarım litre süt
Yarım su bardağından biraz eksik tozşeker
1 paket vanilya
Pandispanya için;
4 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arası için;
2 adet büyük muz
Dış kaplaması için;
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremayı yapıyoruz. Tereyağı ve unu tencereye alıp 2-3 dk kavuralım.
Sütü ve toz şekeri ekleyelim.
Kaynamaya başlayıp koyulaştığında vanilya ekleyip ocağı kapatalım.
Kremamızı soğumaya bırakalım.
Pandispanya için 4 yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyelim. Tekrar karışana kadar çırpalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
Üzerini düzeltip 150 derece fırında 20 dk civarı pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıkan pandispanyayı oda sıcaklığına gelmesini beklerken yağlı kağıtla birlikte 3-4 defa sarıp açma işlemi yapalım. Bunu yapmazsak pandisya soğuduğunda kaskatı olur ve sararken kırılır.
Soğuyan kremamızı soğuyan kek üzerine döküp düzeltelim.
2 adet büyük muzu arasına koyup yağlı kağıtla birlikte rulo yapalım.
Dolapta 1 saat dinlendirelim.
Dinlenen pastamızın dışına süt ile kremşantiyi çırpalım ve dilediğimiz şekilde sürerek süsleyelim. Yine bir süre dolapta dinlendirip servis edelim.
Dinlenmeden kesildiğinde düzgün dilimler elde etmeniz zorlaşır. Yapacak olanlara kolay gelsin
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kreması için;
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un
Yarım litre süt
Yarım su bardağından biraz eksik tozşeker
1 paket vanilya
Pandispanya için;
4 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Arası için;
2 adet büyük muz
Dış kaplaması için;
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremayı yapıyoruz. Tereyağı ve unu tencereye alıp 2-3 dk kavuralım.
Sütü ve toz şekeri ekleyelim.
Kaynamaya başlayıp koyulaştığında vanilya ekleyip ocağı kapatalım.
Kremamızı soğumaya bırakalım.
Pandispanya için 4 yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyelim. Tekrar karışana kadar çırpalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
Üzerini düzeltip 150 derece fırında 20 dk civarı pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıkan pandispanyayı oda sıcaklığına gelmesini beklerken yağlı kağıtla birlikte 3-4 defa sarıp açma işlemi yapalım. Bunu yapmazsak pandisya soğuduğunda kaskatı olur ve sararken kırılır.
Soğuyan kremamızı soğuyan kek üzerine döküp düzeltelim.
2 adet büyük muzu arasına koyup yağlı kağıtla birlikte rulo yapalım.
Dolapta 1 saat dinlendirelim.
Dinlenen pastamızın dışına süt ile kremşantiyi çırpalım ve dilediğimiz şekilde sürerek süsleyelim. Yine bir süre dolapta dinlendirip servis edelim.
Dinlenmeden kesildiğinde düzgün dilimler elde etmeniz zorlaşır. Yapacak olanlara kolay gelsin
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı