Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için
3 tane oda sıcaklığında yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Orta dolgusu için krema
400 ml süt
1 çay bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 paket vanilya
İçi için
2 tane tam muz
Üzeri için
1 su bardağı süt
1 paket sade kremşanti
Çikolata sosu
Muz
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce pandispanya kekimizi yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dökelim verelim. Kek pişerken, iç kremasını margarin, vanilya hariç malzemesini karıştırıp ocağa alalım.
Kaynamaya başladığı zaman vanilya ve margarini ekleyelim. Kıvam alana kadar karıştıralım. Altını kapatıp soğumaya bırakalım kabuk tutmasın diye habire karıştıralım.
Fırında kontrollü bir şekilde pişirdiğimiz kekimizi çıkaralım. Kenarda ayrı bir yağlı kağıt serelim. İlk sıcaklığı çıkan kekimizi diğer yağlı kağıdın üzerine çevirelim üstte kalan yağlı kağıdı yavaşça çıkaralım.
Pasta kremamızı iyice çırptıktan sonra, pastamızı eşit bir şekilde sürelim. 2 tane tam muzu uç kısmın hafif aşağısından bırak sarmaya başlayalım.
Çok gevşek tutmayarak sardığımız rulo pastamızı dikkatlice servis yapacağımız tabağa bırakalım. Kremşantimizi eşit bir şekilde sürdükten sonra görseldeki gibi süslemesini yapalım. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz afiyet olsun.
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanyası için
3 tane oda sıcaklığında yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Orta dolgusu için krema
400 ml süt
1 çay bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 paket vanilya
İçi için
2 tane tam muz
Üzeri için
1 su bardağı süt
1 paket sade kremşanti
Çikolata sosu
Muz
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce pandispanya kekimizi yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dökelim verelim. Kek pişerken, iç kremasını margarin, vanilya hariç malzemesini karıştırıp ocağa alalım.
Kaynamaya başladığı zaman vanilya ve margarini ekleyelim. Kıvam alana kadar karıştıralım. Altını kapatıp soğumaya bırakalım kabuk tutmasın diye habire karıştıralım.
Fırında kontrollü bir şekilde pişirdiğimiz kekimizi çıkaralım. Kenarda ayrı bir yağlı kağıt serelim. İlk sıcaklığı çıkan kekimizi diğer yağlı kağıdın üzerine çevirelim üstte kalan yağlı kağıdı yavaşça çıkaralım.
Pasta kremamızı iyice çırptıktan sonra, pastamızı eşit bir şekilde sürelim. 2 tane tam muzu uç kısmın hafif aşağısından bırak sarmaya başlayalım.
Çok gevşek tutmayarak sardığımız rulo pastamızı dikkatlice servis yapacağımız tabağa bırakalım. Kremşantimizi eşit bir şekilde sürdükten sonra görseldeki gibi süslemesini yapalım. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz afiyet olsun.
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı